2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Sittszállítás konténerrel a 9. kerületben, Ferencvárosban

Sittszállítás konténerrel a 9. kerületben, Ferencvárosban

Amikor Ferencvárosban, azaz a 9. kerületben valaki építkezik, akkor biztos eszébe fog jutni a sittszállítás konténerrel történő megoldása. Ez pedig nagyon helyes, ugyanis szakszerű és gyors sittszállítás nélkül nem lehetne biztosítani az építési törmelékek elszállítását a kerületből.

Mi is az a sittszállítás?

Amikor valaki építkezik, bont vagy épp felújít, akkor az különböző építési törmelékek keletkezésével jár. Ebbe beletartozik a vakolat, a téglák, a kisebb betondarabok, az építőanyagok csomagolásai, szóval kb. minden, ami egy építkezésen hulladékként keletkezik.

Ezek hatékony elszállítására jelent a legtöbbször gyors megoldást a konténeres sittszállítás. Ekkor egy konténerbe belepakolva egy körrel több köbméter építési törmeléket el lehet szállítani. Ez óriási segítség pl. Ferencváros belső részein, ahol nagy a zsúfoltság, és nem lehetne hova tenni ezt a törmeléket. Szerencsére nincs behajtási tilalom a konténerszállító autókra vonatkozóan, így még a kerület belsejében található szűk utakon is elnavigálnak a sofőrök.

Mire kell figyelni, ha a sittszállítás konténerrel történik?

Több dologra is figyelni kell, ha a sittszállítás konténerrel történik. Ilyen pl. az, hogy jól meghatározzuk a konténer méretét. Persze van az az eset, hogy a legnagyobb konténer sem lesz elég, de ekkor is figyelnünk kell, hogy a legnagyobbat válasszuk. Így minimalizálva az ürítési körök számát, ami a leggazdaságosabb megoldás.

Emellett figyelnünk kell arra is, hogy miként pakoljuk meg a konténert. Ügyelnünk kell arra, hogy a szóródó anyagok (pl. téglatörmelék, vakolat és hasonlók) kerüljenek a konténer aljára. Így ha a nagyobb darabok lesznek felül, akkor nem lesz elszórva a sitt egy része.

Hol lesz lerakva a konténer?

Nem mindegy, hogy pontosan hol lesz lerakva a konténer, amit tele fogunk pakolni sittel. Lehet ez a saját telkünkön belül, ha van rá lehetőségünk. Ekkor nincs vele gond, minden további nélkül letehetjük a telkünkön belül.

Ugyanakkor, ha nincs erre lehetőségünk, és közterületre kerül a konténer, az már más kérdés. Ebben az esetben ugyanis területfoglalási díjat kell fizetnünk az önkormányzatnak, jelen esetben a 9. kerületinek. Továbbá előre be kell jelentenünk, hogy hol és meddig kívánjuk ezt a területfoglalást megejteni. Ehhez pedig be kell mennünk az elhelyezés és szállítás előtt a helyi önkormányzathoz.

Milyen esetekben lehet még szükségünk konténeres szállításra?

Ha nem csak a sittszállításra gondolunk, akkor is hasznos lehet a konténeres szállítás. Ezzel ugyanis meg lehet oldani többféle hulladékszállítási problémát is. Nem kell feltétlenül csak a sittszállításra használni ezeket a konténereket. Zöldhulladék szállítására is rendelhetünk konténert, ahogy egy rögtönzött lomtalanításhoz is. Mindkét esetben kiváló szolgálatot tehet számunkra ez a megoldás, mely az év minden napján áll a rendelkezésünkre. Érdemes tudni erről./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum