2021. 12. 9. csütörtök

Natália
1 EUR 368 HUF
1 GBP 430 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Sittszállítás konténerrel a 9. kerületben, Ferencvárosban

Sittszállítás konténerrel a 9. kerületben, Ferencvárosban

Amikor Ferencvárosban, azaz a 9. kerületben valaki építkezik, akkor biztos eszébe fog jutni a sittszállítás konténerrel történő megoldása. Ez pedig nagyon helyes, ugyanis szakszerű és gyors sittszállítás nélkül nem lehetne biztosítani az építési törmelékek elszállítását a kerületből.

Mi is az a sittszállítás?

Amikor valaki építkezik, bont vagy épp felújít, akkor az különböző építési törmelékek keletkezésével jár. Ebbe beletartozik a vakolat, a téglák, a kisebb betondarabok, az építőanyagok csomagolásai, szóval kb. minden, ami egy építkezésen hulladékként keletkezik.

Ezek hatékony elszállítására jelent a legtöbbször gyors megoldást a konténeres sittszállítás. Ekkor egy konténerbe belepakolva egy körrel több köbméter építési törmeléket el lehet szállítani. Ez óriási segítség pl. Ferencváros belső részein, ahol nagy a zsúfoltság, és nem lehetne hova tenni ezt a törmeléket. Szerencsére nincs behajtási tilalom a konténerszállító autókra vonatkozóan, így még a kerület belsejében található szűk utakon is elnavigálnak a sofőrök.

Mire kell figyelni, ha a sittszállítás konténerrel történik?

Több dologra is figyelni kell, ha a sittszállítás konténerrel történik. Ilyen pl. az, hogy jól meghatározzuk a konténer méretét. Persze van az az eset, hogy a legnagyobb konténer sem lesz elég, de ekkor is figyelnünk kell, hogy a legnagyobbat válasszuk. Így minimalizálva az ürítési körök számát, ami a leggazdaságosabb megoldás.

Emellett figyelnünk kell arra is, hogy miként pakoljuk meg a konténert. Ügyelnünk kell arra, hogy a szóródó anyagok (pl. téglatörmelék, vakolat és hasonlók) kerüljenek a konténer aljára. Így ha a nagyobb darabok lesznek felül, akkor nem lesz elszórva a sitt egy része.

Hol lesz lerakva a konténer?

Nem mindegy, hogy pontosan hol lesz lerakva a konténer, amit tele fogunk pakolni sittel. Lehet ez a saját telkünkön belül, ha van rá lehetőségünk. Ekkor nincs vele gond, minden további nélkül letehetjük a telkünkön belül.

Ugyanakkor, ha nincs erre lehetőségünk, és közterületre kerül a konténer, az már más kérdés. Ebben az esetben ugyanis területfoglalási díjat kell fizetnünk az önkormányzatnak, jelen esetben a 9. kerületinek. Továbbá előre be kell jelentenünk, hogy hol és meddig kívánjuk ezt a területfoglalást megejteni. Ehhez pedig be kell mennünk az elhelyezés és szállítás előtt a helyi önkormányzathoz.

Milyen esetekben lehet még szükségünk konténeres szállításra?

Ha nem csak a sittszállításra gondolunk, akkor is hasznos lehet a konténeres szállítás. Ezzel ugyanis meg lehet oldani többféle hulladékszállítási problémát is. Nem kell feltétlenül csak a sittszállításra használni ezeket a konténereket. Zöldhulladék szállítására is rendelhetünk konténert, ahogy egy rögtönzött lomtalanításhoz is. Mindkét esetben kiváló szolgálatot tehet számunkra ez a megoldás, mely az év minden napján áll a rendelkezésünkre. Érdemes tudni erről./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum