2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Nyomtató mustra: a legkisebb HP lézernyomtató

A kicsi nyomtatókat akkor érdemes megvásárolni, amikor csak otthonunk, esetleg kisebb irodánk kapacitását szeretnénk ellátni vele. Sok embernek a márka garancia arra, hogy színvonalas lesz a nyomtatott példányok minősége. Mások úgy gondolják, hogy a lézernyomtató a kulcsa annak, hogy egyszerűen, problémáktól mentesen, kedvező árfekvésben tudják használni a gépet.

A HP M102A

A HP M102a a Hewlett-Packard termékcsalád tagja, mely már az 1980-as évektől forgalmaz lézernyomtatókat. Most egy igazán kicsi lézernyomtatóval kívánja bővíteni kínálatát, ez az M102a. Kisebb irodai, illetve otthoni használatra tervezték, mert szinte bárhol elfér. Megjelenése modern, formája letisztult, így ahova elhelyezzük, ott öröm lesz akár ránézni is, hiszen bele fog illeni a profilunkba.

A kezelését sem bonyolították agyon a HP tervezőmérnökei, mert elől található a ki- és a bekapcsoló gomb, legfelül pedig az energiatakarékos LED-es visszajelző, valamint a folytatás/mégse gomb kapott helyet. Ezen gombokkal nyílik lehetőség arra, hogy kétoldalas kézi nyomtatást végezzünk el.

Kicsi a méret, mi hiányzik belőle?

A konkurencia által gyártott kis méretű lézernyomtatóknál szintén az fog hiányozni, ami a HP M102a-nál: a belső lapadagoló. Mielőtt használni kezdjük, a HP 150 lapos bemeneti tálcáját le kell nyitni, mert ebből fogja a papírt gyorsan, akár 23 oldal/perc sebességgel munkába állítani. Bekapcsolási sebessége is figyelemre méltó, csak 7,3 másodpercet vesz igénybe, ami a kategóriájának egyik leggyorsabban rendelkezésre álló gépévé teszi.

A számítógéphez való csatlakoztatása nagyon egyszerű, csupán egy USB kábelre van szükség, hogy kommunikáljon a számítógéppel. A dobozban nem fogunk találni nyomtatókábelt, csak egy tápkábelt, így a beszerzéséről magunk gondoskodhatunk.

Másik hátránya, hogy nem támogatja sem a vezetékes, sem a vezeték nélküli hálózatokat, amennyiben erre lenne szüksége, akkor a Ricoh SP220Nw hasonló árfekvésben megvásárolható, amely támogatja a WiFi, LAN, NFC csatlakozási lehetőségeket is.

Harmadik hátrány, amit érdemes megemlíteni, hogy a HP M102a lézernyomtató átlagos nyomtatási zajszinttel és energiatakarékossági mutatókkal bír (és itt most nem vesszük figyelembe a LED világító gombokat).

Milyen költségekkel működhet a HP M102a?

Az M102a speciális, mert két kellékanyag szükséges a működtetéséhez. A hulladékanyag tárolására használt dobegység a legtöbb lézernyomtató esetében bele van építve a tonerbe, a HP M102a-ban azonban külön cserére szorul.

A lézernyomtató lapköltsége körülbelül nettó 6,3 Ft, amely nem is annyira veszélyes, főleg ha a Zafír prémium kategóriájú utángyártott tonereit vesszük meg, pontosabban az 1600 oldal nyomtatására képes CF217A lézertonert és a 12.000 oldalnyi hulladék felfogására képes CF219A dobegységet.

(X)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum