2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Négy szempont, amit mérlegeljünk, mielőtt tűzhelyet választunk

Négy szempont, amit mérlegeljünk, mielőtt tűzhelyet választunk

Mivel a főzés a mindennapi tevékenységeink része, fontos, hogy milyen a tűzhelyünk. Számtalan fazonú és működésű készülék közül választhatunk. A korszerű tűzhelyek számos extra funkcióval is rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat.

 

Amikor tűzhely vásárlása előtt állunk, vannak bizonyos tényezők, amelyeket jó, ha átgondolunk. Ugyanis ha nem megfelelő modellt vásárolunk, az napi szinten okozhat bosszúságot a számunkra. Nézzük hát, hogy mire érdemes figyelünk, mielőtt kiválasztjuk álmaink új tűzhelyét.

 

Legyen könnyen beüzemelhető

 

Az otthonunkba bevezetett közműhálózatok nagyban meghatározzák a lehetőségeinket. Számos új épületben már nem kerül bevezetésre a gáz. Ez annak köszönhető, hogy a fűtési rendszerek változatos formában építhetőek ki.

 

Ha nem rendelkezünk gázcsonkkal, akkor máris csupán elektromos árammal működő tűzhelyet vásárolhatunk. Ezen belül is választhatunk többféle modellt. Ha azonban rendelkezünk gázzal is, akkor egyéni döntés kérdése, hogy milyen típusú tűzhelyet vásárolunk. Sőt, akár kombinált készülék mellett is dönthetünk.

 

Legyen könnyen takarítható

 

Az ételek elkészítése a leggondosabb főzés mellett is szennyeződésekkel járhat. Ha nem takarítjuk le a kifröccsent ételmaradékot kellő alapossággal, akkor az ráég a tűzhelyre. Az, hogy milyen könnyű tisztán tartani a konyhai gépeket, ugyancsak szempont lehet a választásnál.

 

Az elektromos és indukciós főzőlapok karbantartása nagyon könnyű, ugyanakkor odafigyelést igényel. Nem szabad bármilyen súrolószerrel és szivaccsal nekiesnünk az üvegnek vagy a kerámiának. A gáztűzhelyek tisztítása kicsit bonyolultabb lehet a rácsok és a gázrózsák formája miatt.

 

Gyorsan készüljenek el az ételek

 

A mai rohanó mindennapokban az időfaktornak is nagyobb jelentősége van, mint bármikor. Épp ezért nem elhanyagolandó kérdés, hogy mennyire gyorsan készülnek el az ételeink. Az elektromos, az indukciós és a gázzal működő modellek között jelentős különbségek vannak.

 

Az onlineMárkaboltok indukciós főzőlapjaival jóval hamarabb tálalhatjuk a vacsorát. Az elektromágnes szinte azonnal forráspontig hevíti az arra alkalmas edényeket. Épp ezért, ha kiemelten fontos számunkra, hogy gyorsan főzzünk, akkor az indukciós főzőlap lehet a legjobb választás.

 

Legyen biztonságos a használata

 

A kisgyerekes családokban kiemelt jelentősége van annak, hogy a háztartási berendezések működése biztonságos legyen. Természetesen nem csak az ő szempontjukból fontos a testi épség védelme. Azonban ha tudjuk, hogy a gyermekünk megérintheti a forró tűzhelyet, válasszunk indukciós főzőlapot.

 

A gáztűzhely lángja természetesen forró. Az elektromos tűzhely felmelegített főzőlapja ugyancsak sokáig nagyon meleg marad. Ha erre rátenyerel valaki, bizony csúnyán megégetheti magát. Az indukciós lap ezzel szemben azonnal hűlni kezd, amint eltávolítjuk róla az edényt./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…