2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 394 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO Ideas készlet

Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO Ideas készlet

Hamarosan egy magyar fiatalember ötletéből megvalósuló LEGO készletet vehetünk kézbe! A mindössze 16 éves Fehérvári Donát tervei alapján készülő szettből egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni LEGO kockákból.

 

 

Az ötletet a LEGO Ideas oldalára töltötte fel még februárban. Az új LEGO Ideas készletet élőben, az első LEGO Con eseményen, a dániai LEGO House-ban jelentették be június 26-án.

A LEGO Ideas a LEGO Csoport kezdeményezése, amely során a rajongóknak is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a LEGO tervezőivel életre keltsék azt, majd hivatalos készletként is megvásárolható legyen. A mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Donát a LEGO Ideas sport tematikájú felhívására készítette el, hiszen a We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a LEGO rajongók kifejezhették a sport iránti szeretetüket. Donát tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot. Bár Donát terve volt a leginspirálóbb a közönség számára, a LEGO Csoport tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így pár hónap múlva – miután a LEGO tervezőcsapatával közösen végleges megjelenést kap a modell – már hivatalos LEGO készlet formájában lesz elérhető.

Nem ez az első magyar siker a LEGO Ideas történetében, hiszen legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek