2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Látványos függesztékek nagy belmagasságú életterekbe

Látványos függesztékek nagy belmagasságú életterekbe

A mennyezeti lámpa egyetlen otthonból sem hiányozhat. Nemcsak a világításról gondoskodik, hanem otthonos hangulatot is teremt. Különösen igaz ez a nagyobb belmagasságú lakások, házak esetén. Egy szerencsésen kiválasztott mennyezeti lámpa nagyon egyedi hatást kelthet egy helyiségben.

Ha nagy belmagasságú a nappalid, akkor bátran válassz egy extra megjelenésű mennyezeti lámpát, mert egy dekoratív darabbal jelentősen tudod az összhatást növelni.

Milyen lámpát válasszunk nagy belmagasság esetén?

Egy nagy belmagassággal rendelkező modern ház, loft lakás vagy polgári ingatlan esetében is igaz, hogy csupán a fantázia szab határt a választásban. A hatalmas terekbe ajánlott igazán az egyedi, nagyméretű lámpák, csillárok, függesztékek használata. Extravagáns eredményt érhetünk el egy befüggesztett mennyezeti lámpa alkalmazásával. A ViaLuce Fénystúdió függesztett lámpái között megtalálod a nagy belmagasságú terekbe illő, látványos, hosszú modelleket is. A nagyobb terek optikailag szűkíthetők egy-egy látványos lámpával.

A nagyobb belmagasságú ingatlanok stílusa, széles skálán mozoghat, az indusztriálistól az art deco stílusig. Nem csupán a nappaliban, hanem a konyhában, étkezőben is használjunk bátran egy-egy egyedi darabot. A konyhasziget, bárpult vagy étkezőasztal felett térbe lógó lámpák kihagyhatatlanok.

Egybefüggő, nagy tér esetén előnyös a hosszú, csillogó csillárok választása, mert egész magasságában elég fényt kap a szoba, a csillogás pedig szétszórja a fényt.

Nagyobb terekbe nagyobb fényerő

Arra mindig ügyeljünk, hogy elegendő fényt árasszanak a lámpák, mert nincs lehangolóbb látvány a nappaliban a sápadt, szórt fénynél.

A nagyobb belterek megvilágításához nagyobb fényerő is szükséges. A beépített LED-es lámpák esetében a lumen érték jelzi a fényáramot. Érdemes négyzetméterenként 400-500 lm fényárammal kalkulálni. A fényforrás csomagolásán minden esetben feltüntetik a lámpa fényáramát, azaz a lumen értékét. A LED fényforrások hatásfoka folyamatosan javul, ezért kevesebb elektromos teljesítménnyel ugyanannyi lument állítanak elő.

Cserélhető fényforrású lámpák esetében könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő fényforrást, valamint a színhőmérsékletet is meghatározhatjuk.

Milyen stílusú legyen a lámpa nagy beltér esetén?

Nagy belmagasság esetén, kifejezetten előnyösek az indusztriális lámpák, akár egy kényelmesen berendezett lakásbelsőnek is érdekes hatást adnak. Egy loft lakásba kifejezetten illik a nyers, ipari vonalvezetés. Skandináv enteriőrben kifejezetten stílusteremtő egy látványos, dekoratív mennyezeti lámpa. Hosszú textil kábellel, a térbe mélyen leengedett lámpák tökéletes látványelemek is egyben. Az izgalmas anyaghasználattal pedig tovább fokozható a hatás.

A lámpa magasságát a lámpatest mérete is befolyásolja. A nagyobb méretű lámpákat inkább magasabban, kisebbeket pedig lejjebb helyezzük el./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…