2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF

Hogyan védi meg otthonod a riasztó?

Borzasztó érzés, amikor arra érsz haza, hogy idegenek jártak az otthonodban. Az anyagi kár mellett az is dühítő, hogy a személyes teredet sértette meg illetéktelen. Ma már a biztonsági bejárati ajtókon és redőnyökön kívül egyáltalán nem luxus egy jól kiépített riasztó-, esetleg kamerarendszer. Házad külső és belső védelmére ezért legalább akkora figyelmet érdemes fordítanod, mint az egészségedre.

Milyen rendszerek vannak?

A technikai fejlődésnek köszönhetően ma már széles a riasztók termékpalettája. A Komfort Plus biztonságtechnikai rendszerek a videós kapunyitóktól a korszerű riasztóközpontig mindennel fel tudják vértezni a házad a betolakodók ellen.

A klasszikus vezetékes termékek mellett előtérbe kerültek a vezeték nélküli készülékek, amiket kültéren ki lehet egészíteni mozgásérzékelőkkel, infrasorompókkal is.

Szakemberek szerint a legbiztosabb védekezési módszer, ha kombinálod a vezetékes és a vezeték nélküli rendszer előnyeit. További nyitásérzékelős funkciót is kérhetsz a berendezéshez, így egy ablak vagy ajtó nyitásakor már jelez a készülék.

Mit ér a riasztás, ha senki nem tud róla?

A berendezést az egyéni igényeknek megfelelően rengeteg mindenre be lehet állítani. Jelezhet például az ablak betörésekor, füst- vagy hangérzékeléskor, de akár még magas szén monoxid érzékelés esetén is.

A figyelmeztetésre vonatkozó hangjelzés meglehetősen hangos, így a szomszédok is biztos hallani fogják és felfigyelnek a történésekre. Ami még fontosabb, hogy egy biztonsági szolgálat vagy a rendőrség is értesüljön arról, ha jogtalanul akar valaki bejutni hozzád. Már a figyelmeztetés is, hogy az ingatlan védelem alatt áll, elrettentő lehet, de azért ne csak erre alapozz.

Téves riasztás

Nem kell attól tartanod, hogy a kezdeti gyakorlatlanságod miatt te magad fogod beindítani a riasztót. A beállításoknál van lehetőség arra, hogy időbeli vagy a helytelen próbálkozások számától tedd függővé a hangjelzést.

Az első néhány alkalom után már rutinosan fogod aktiválni vagy éppen deaktiválni a készüléket. Sőt, akár távvezérléssel is megteheted ezt, távirányító vagy applikáció segítségével – attól függően, hogy milyen biztonsági rendszert választasz.

Az otthon lévő kisállatok mozgása vagy egy légy repkedése sem fog kellemetlenséget okozni. Ha a készülék rendelkezik PET immunitással, az kiküszöböli ezt a problémát.

Egy jó riasztó nem engedi, hogy nyitva felejts egy ablakot, amikor elmész otthonról, így nem fogod azon törni a fejed, amíg haza nem érsz, hogy beesett-e az eső.

Garancia a védelemre

Azt szokták mondani, hogy a tolvajok nagyjából együtt fejlődnek a biztonsági rendszerekkel. Azért az látható, hogy meglehetősen elszántnak és vakmerőnek kell lennie egy tolvajnak ahhoz, hogy egy kamera- vagy riasztórendszer kijátszását megpróbálja.

A Komfort Plus szakemberei engedéllyel rendelkeznek a telepítéshez, a riasztórendszerre 2 év garanciát vállalnak, magas minőségét a MABISZ is elismeri, és ez egyes biztosítóknál gyorsabb ügyintézést eredményezhet. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek