2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

Hogyan válasszunk hordozható akkumulátortöltőt?

Nincs is annál idegőrlőbb, mint mikor autóval sietnénk valahová, ám a motor minden próbálkozásunk ellenére nem akar indulni. Abban az esetben, ha a hőmérséklet fagypont alá esik vagy égve hagytuk az autó lámpáit, nagy valószínűséggel a lemerült akkumulátor a sikertelenség oka. Semmi ok a pánikra, hordozható akkumulátortöltő segítségével ugyanis a probléma gyorsan orvosolható. Az alábbiakban megnézzük, hogyan!

 

 

 

 

Ezért merül le az akkumulátor

Ahogy telik az idő, minden akkumulátor veszít a hatékonyságából. Ez azonban gyorsabban bekövetkezhet, ha az elektromos eszközöket (pl. rádió, világítás) működni hagyjuk, miközben az autó nem jár. Az akkumulátor lemerülésének másik gyakori oka, hogy a hőmérséklet mínuszra vált. A téli hidegben ugyanis a kint parkoló autók akkumulátora nagyobb mértékben merülhet, mint egy garázsban tartott kocsié.  Elkerülhető a baj, ha a gépkocsit télen garázsban tartjuk, valamint gondoskodunk az akkumulátor állapotának ellenőrzéséről a leghidegebb évszak beköszönte előtt és után is.

A romlás megakadályozható úgy is, hogy jó minőségű akkumulátort választunk a kocsiba. Az autóban számos berendezés van, amely rengeteg energiát használ fel. A mind újabb technológiák alkalmazása pedig tovább növeli az autók energiaigényét. A kiváló német márka, a Bosch termékei óriási teljesítménnyel és nagyszámú töltési ciklussal rendelkeznek, így használatukkal hosszú ideig elkerülhető az akkumulátor cseréje.

Hordozható akkumulátortöltővel növelhető az energiatároló élettartama

Akkor sem szabad kétségbe esnünk, ha már megtörtént a baj és lemerült aksi. Hordozható akkumulátor töltővel ugyanis hamar megoldható a probléma.  A Bosch C1 hordozható töltő effektív töltőárama 3,5A használatával egyszerűen és biztonságosan tölthető fel az autó akkumulátora. Egyetlen üzemmóddal rendelkezik, ezért gyakorlatilag nem lehet vele hibázni. Alkalmas 12 V-os akkumulátorok töltésére. 

A használata hozzáértést egyáltalán nem igényel. Csatlakoztassuk a töltő “+” pólusát az akkumulátor “+”, míg a “-” pólusát a “-” részéhez és indítsuk el az eszközön a töltést. Nagyon egyszerű, ugyanis ez a rajta található egyetlen gomb megnyomásával megtehető. Fontos, hogy felforrósodás vagy savszivárgás esetén azonnal állítsuk le töltést.

Miért pont Bosch?

A Bosch termékeivel 125 éve szolgál fogyasztói megelégedettségére. Eredeti és utángyártott alkatrészei rengeteg autóban megtalálhatóak a világ számos pontján. Az innovatív technológiák és az egyedi megoldások alkalmazásával a Bosch vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen az elektromos termékek gyártásában.

A Bosch hordozható akkumulátortöltői közül roppant könnyű a választás. A tölteni kívánt jármű típusa és az indítóakkumulátor feszültsége határozza meg azt, hogy pontosan melyik típusú akkumulátortöltőre van szükség. Kínálatukban megtalálhatóak kisebb teljesítményű autókhoz, motorkerékpárokhoz, mopedekhez vagy robogókhoz való 6/12V-os, de a nagyobb teljesítményű áruszállító autókhoz vagy lakókocsikhoz való 12/24V-os töltők is.

Tulajdonságaik közel azonosak, többnyire egygombos kezeléssel és automatikus töltésszabályozással vannak ellátva, továbbá rendelkeznek szikrázás elleni-, rövidzárlat- és túlhevülés elleni, valamint por- vagy fröccsenő víz elleni védelemmel is. A kisebbek mobil akasztóval, a nagyobb teljesítményűek pedig falra szerelhető formában kaphatóak. Tökéletes az akkumulátor gondozására vagy az indítóakkumulátor gyors és könnyű töltésére.

Az akkumulátor lemerülésével gyakran kell szembesülnünk, főleg télen. Egy megfelelően kiválasztott, minőségi Bosch akkumulátortöltővel azonban a probléma könnyen orvosolható, az autó pedig hamar indítható lesz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Géplábak – Szintezőtalpak
Mindent a gépépítésről Az ipari géplábak olyan nagy teherbírású gépek fontos alkatrészei, amelyek számos célra használhatók. Elsősorban nagyméretű …

További cikkek