2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Hogyan alakíts ki okosotthont Shelly termékek segítségével?

Hogyan alakíts ki okosotthont Shelly termékek segítségével?

Akik valóban komolyan veszik az okosotthon kiépítését, már az épület alapjainak lerakását követően elkezdik megtervezni, hogy milyen rendszert fognak kialakítani. A villanyszerelési munkák megkezdésekor már érdemes teljes egészében kész terveket és ötleteket adunk a villanyszerelők kezébe, hiszen így tudják kifejezetten okosabbá tenni az épületet, például Shelly relék segítségével.

 

Gondoljuk át alaposan az okosotthon megtervezését

 

Ahhoz, hogy az otthonunkba beépített okoseszközök valóban megfelelően működjenek, fontos, hogy egymással kompatibilis és jól kommunikáló eszközöket válogassunk össze. Illetve sokkal egyszerűbb és jobb rendszert lehet építeni, hogyha eredendően így fogunk neki egy építkezésnek és olyan megoldásokat választunk, mind funkcionális, mind esztétikai szempontból, hogy ne legyen szükség arra, hogy kompromisszumot kössünk.

 

A világítási rendszerek megtervezése és kivitelezése biztonsági és vezérlési szempontból is fontos szokott lenni a megrendelőknek. A különböző kis kütyük segítségével szabályozhatjuk a fényeket, és igazán egyedi hangulatot varázsolhatunk az okosotthonba. Az OkosabbOtthon.hu webáruházban is kapható Shelly termékek segítségével teljes kontrollt gyakorolhatunk az eszközök felett. Nem árt meghagyni a fizikai kapcsológombok lehetőségét is, ilyen esetekben leginkább a nyomógombos megoldás javasolt.

 

Tervezzünk be minél több funkciót a Shelly termékeknek

 

Nemcsak a világítás megtervezésénél, hanem az árnyékolástechnika kialakításánál is jó szolgálatot tehetnek ezek az apró kiegészítők. Kapcsolós redőnymotorok esetében, például Shelly bekötések segítségével mozgathatjuk a redőnyt. Mindenképpen kérjük szakember segítségét annak érdekében, hogy a bekötések megfelelően történjenek meg.

 

A piacon ma megtalálhatjuk a különböző wifi-s és rádiós redőnymeghajtókat is, azonban egy kapcsolós motornál megoldható, hogy miközben a Shellyket megbízhatóan működtetjük, megtartjuk a manuális vezérlés lehetőségét is. Így két legyet ütünk egy csapásra, hiszen nem kell kompromisszumot kötnünk. Bármikor irányíthatjuk kézzel is a redőnyöket, ugyanakkor meglesz a vezeték nélküli kontroll általi kényelem is.

 

Az okosotthon ma már a kényelem szinonimája

 

Az okosotthon rendszereket minden esetben kellő körültekintéssel és megfontoltsággal kell kialakítani. Számos előnyt jelenthet a hétköznapi életünkben, hogyha ilyen típusú eszközöket használunk. Hiszen rengeteg új funkciót adhatunk meglévő rendszerünkhöz az idő elteltével. Ennek köszönhetően pedig egyre inkább optimális körülmények között működtethetjük a háztartásunkat. Ez a gyakorlatban mindössze annyit jelent, hogy napról napra kényelmesebben és nagyobb biztonságban élhetünk.

 

Fontos, hogy az okosotthont vezérlő egység kompatibilis legyen az összes olyan kiegészítővel, amit használni szeretnénk. Működtesd otthonodat akár hangvezérléssel, használd ki a funkcionális és szórakoztató elemeket, amiket egy ilyen rendszerbe beépíthetsz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek