2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Használt laptop vagy okostelefon? 4 tipp ez utóbbi mellett

Használt laptop vagy okostelefon? 4 tipp ez utóbbi mellett

Még nem tartunk ott, hogy egy komolyabb használt laptop minden funkcióját kiváltsa egy okostelefon. Viszont vannak olyan szituációk, amikor igenis jól használható ez utóbbi is, és a méretbeli különbség miatt sokkal kényelmesebb is egyben. Hoztunk 4 tippet, amivel gyakorlatilag számítógépként tudod használni a telefonod. Ezután el fogsz gondolkodni azon, hogy kell-e mindig magaddal cipeld a laptopod.

Használt laptop vagy okostelefon?

Ma már a modern okostelefonok olyan erős hardverrel rendelkeznek, amilyennel régen egy sima asztali PC vagy egy laptop rendelkezett. Nyilván sok olyan eset van, amikor kis költségvetés mellett is érdemes inkább egy használt laptop vásárlása mellett dönteni. Viszont vannak olyan esetek, amikor a zsebünkben lapuló kis eszköz is ki tudja váltani ezt a készüléket.

Ha pedig megízleled, hogy mennyivel könnyebb úgy utazni A-ból B-be, hogy közben nem húzza le a vállad a laptoptáska, hamar rájössz, hogy sokszor valóban elég egy okostelefon is.

Persze vannak ennek is hátulütői, mint például a beviteli eszközök. Például ha újságíró vagy bármilyen szövegíró vagy, akkor vétek lenne belekezdeni egy több ezer szavas cikk megírásába pusztán a telefonod érintőképernyője segítségével. Ezt a kört a laptop nyerte.

Vagy mégsem? Nézzünk 4 tippet, amivel a telefonodat gyakorlatilag számítógépként használhatod majd.

  • Egy jó tartozék aranyat ér!

Ahhoz, hogy az előző példánál ledolgozd a laptop előnyét, érdemes szétnézni a tartozékok piacán. Nem is kell sokat keresni, fogsz találni számos kiváló Bluetooth billentyűzetet. Ezzel máris ledolgozhatod azt a hátrányt, amit a képernyőn keresztüli szövegbevitel jelentett. Sokféle változatot találhatsz a piacon, melyek között garantáltan lesz olyan is, ami a hordozhatóságot is szem előtt tartja.

  • Kell egy jó támaszték!

Most már kezdhetjük is a munkát, igaz? Nem teljesen, ugyanis hamar rá fogsz jönni, hogy valami még nem oké. Igen, ez lesz a mobilod képernyője, ami nem jó szögben fog állni, ha csak simán a hátára fekteted az okostelefonod. Épp ezért szükséged lesz egy jó támasztékra. Számos telefontartó állvány van a piacon, biztos találni fogsz magadnak megfelelőt. Erre mindenképp be kell ruháznod, hogy kényelmes szögben álljon a készülék képernyője.

  • Szabályozzuk az energiafogyasztást!

Ha hosszabb ideig szeretnél dolgozni a telefonodon, akkor bizonyára szükséged lesz valamilyen energiatakarékos üzemmódra, hogy minél jobban kitold az üzemidőt. Sőt, ha ez nem elég, akkor érdemes beszerezni egy nagyobb méretű külső akkumulátort is. Így már jelentősen ki lehet tolni a telefon üzemidejét.

  • Használd ki az alkalmazásokban rejlő lehetőségeket!

Számos olyan számítógépes program van, melynek megvan a mobiltelefonokra optimalizált alkalmazás verziója is. Vannak képszerkesztők, office programok és számos egyéb is. Van minden, amire csak szükséged van a hatékony munkavégzéshez!

Ha megfogadod a fenti tanácsokat, akkor a munkádhoz maximálisan ki tudod használni majd az okostelefonodban rejlő lehetőségeket./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek