2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 394 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Ez az öt legjobb kisméretű használt autó 3 millió forint alatt

Ez az öt legjobb kisméretű használt autó 3 millió forint alatt

A kisméretű autók tökéletes első kocsik lehetnek, bárki igényeit remekül kiszolgálhatják. Méretükből adódóan általában két fő számára biztosított a kényelmes utazás, habár a legtöbb kétajtós mini rendelkezik hátsó üléssel. Tehát nem egy családi autóról beszélünk, viszont pont a mérete az, ami miatt praktikus. Kis helyen elfér, keveset fogyaszt, ezért tökéletes a városban való közlekedésre. Nem kifejezetten hosszú utakra vannak tervezve, viszont rövidebb kiruccanásokhoz ideálisak.

A kisméretű gépkocsik másik nagy előnye, hogy viszonylag sok típus és márka érhető el egy átlagembernek is megfizethető áron. Ezért már egészen fiatal kiadású kocsikat is megkaphatunk használtan. Viszont érdemes odafigyelni, hogy mielőtt vásárolnánk, nézzük meg az alvázszám alapján az autó háttértörténetét. Az ilyen kocsiknál, épp a fiatalok körében való népszerűségük miatt, sokkal gyakrabban találkozhatunk manipulált adatokkal. Néhány eladó szerint a fiatalok talán kevésbé gondolnak arra, hogy a vásárlásnál átverhetik őket. Ezért kiemelten ajánlott például a www.carvertical.com/hu oldalon lekérni a kiszemelt autó adatait. A jármű lehet lopott vagy épp egy régi baleset miatt rizikós állapotú, amit nem mondanak el. Lehet manipulált a kilométer-számlálója is, ami ilyen árfekvésű kisautók esetében fontos, hogy rendben legyen. Ha biztosra szeretnénk menni, egy dupla ellenőrzést is végezhetünk az angol nyelvű myfreevin.com oldalán.

Milyen szempontok alapján válasszunk kisméretű autót az adott árkategóriában?

A kisméretű konstrukciók esetében a legfontosabb szempont a biztonság. Az egyik legkisebb szereplői leszünk az utaknak, ezért fontos, hogy a sofőr és az utasa is egy esetleges balesetkor a legnagyobb biztonságban legyen. Ezek az autók könnyűnek számítanak, és pont emiatt vizes utakon könnyebben sodródhatnak ki. Erre is figyelnünk kell tehát. Egy másik lényeges tényező emellett a sebessége. Ezen szempontok alapján tekintsük át az öt legajánlottabb autótípust.

  • Volkswagen Polo 2017 – Megbízhatóság minden esetben

A Volkswagen mindig is a megbízható márkák közé tartozott. A 2017-es széria korábbi elődjéhez képest kicsit tágasabbá vált, modernebbé alakították és az extra verzióban már igencsak tetszetős színezett műszerfallal is kérhető.

  • Honda Jazz 2015 – Nagy terek kis méretben

Küllemre olyan tervezést kapott, ami tágítja a teret, belsőre pedig rengeteg extrával szerelték fel. Négyajtós, egészen tágas és biztonságos autót kapunk kis méretben egy alacsony árért.

  • Mazda 3 2013 – Megállja a helyét

Kifejezetten kellemes, megbízható és komfortos autót terveztek. Ár-érték arányban is tökéletesen megállja a helyét.

  • Audi A3 2012 – A fürge kisautó

Az Audi 2012-es szériája már teljesen új platformra épült a korábbi A3 verziókhoz képest. A súlyelosztás jobb lett, nőtt a tengelytáv, ám ugyanúgy megmaradt kisautónak. Emelkedőkön is fürgén gyorsul.

  • Alfa Romeo Giulietta 2010 – Csendes remekmű

Az egyik legjobb turbómotorral rendelkezik a kategóriájában. Mérete ellenére egy kényelmes, csendes kisautót kaphatunk./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek