2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Elromlott a betonkeverőd? Ne dobd ki azonnal!

A televízió, az internet tele van olyan reklámokkal, amelyek arra ösztönöznek, hogy újabbnál újabb termékeket vásárolj. A régit dobd el, hiszen helyette kitaláltak már valami újat, valami jobbat, amiről kár lenne lemaradni – sugallják a hirdetések.

 

Vannak azonban olyan dolgok, amiktől kár lenne elköszönni pusztán azért, mert nem a legújabb típus. Egy fűnyíróról, egy kapálógépről vagy éppen egy betonkeverőről kár volna lemondani csak azért, mert van már belőle újabb típus.

 

Tegyük fel, hogy néhány évvel ezelőtt vásároltál egy Agrimotor betonkeverőt. Tette a dolgát, nem volt vele semmi gond, most azonban meghibásodott. De gondold csak át, tényleg újat kellene venned azért, mert üzemképtelenné vált? A Vaszkoshop.hu betonkeverőhöz való alkatrészei a segítségedre lehetnek!

 

Néhány alkatrészt venni sokkal olcsóbb, mint egy új betonkeverőt

 

Olyan időket élünk, amikor az élelmiszerek, az építőanyagok és egy sor más termék ára szinte hétről hétre emelkedik. Ilyen gazdasági helyzetben jobb, ha megfontolt lépést hozol a nagyobb kiadások kapcsán.

 

Márpedig egy betonkeverőt megvásárolni nem kis tétel. Ha viszont már van ilyen eszközöd, és javítható, akkor azt sokkal olcsóbban megúszhatod. Lehet, hogy csak egy ékszíjtárcsára, egy fogaskerékre, vagy egy kerékre van szükség ahhoz, hogy az évek óta jó szolgálatot teljesítő betonkeverőd ismét hibátlanul tegye a dolgát. Általában néhány száz vagy néhány ezer forintból meg lehet úszni egy-egy alkatrész beszerzését.

 

Milyen alkatrészeket lehet beszerezni?

 

Gyakorlatilag bármilyen alkatrészt meg tudsz vásárolni akár a neten is. Legyen szó fogaskoszorúról, ékszíjról, kerekes lábról, villanymotorról, kiöntő karról vagy bármilyen más kiegészítőről, érdemes megkeresni az interneten őket.

 

Bizonyos webshopok azt is felkínálják, hogy ha valamit nem találsz náluk, akkor azt írd meg, és ajánlatot tesznek a beszerzésére. Egy próbát megér, végtére is veszíteni valód nincs!

 

Erre figyelj, ha online vásárolsz alkatrészt

 

Először is tájékozódj, hogy mennyire megbízható az a webshop, ahol vásárolni készülsz! Alapvető, hogy legyen feltüntetve a webáruház elérhetősége, és derüljön ki, hogy milyen cég áll a webshop mögött. A céginformációkra érdemes rákeresni, hogy valóban létező cég-e, nem csak odaírt a weboldal tulajdonosa valamit.

 

Ami még fontos lehet netes alkatrész vásárlása esetén az az, hogy nehogy kompatibilitási problémába fuss. Példánknál maradva, ha Agrimotor betonkeverőhöz kell fogaskereket venned, akkor mindenképpen Agrimotor gyártmányút próbálj beszerezni, mivel másik gyártóé egyáltalán nem biztos, hogy kompatibilis lesz a te gépeddel!

 

Ezenfelül mindig érdemes megnézned a megvásárolni kívánt termék adatlapját, ahol feltüntetik az egyes árucikkek főbb paramétereit. Egy fogaskerék esetén ellenőrizd a tengelyméretet, a fogaskerék átmérőjét és vastagságát is!

 

Bár a webáruházak lehetőséget adnak arra, hogy visszaküldd azt, ami nem felel meg a számodra, mégis jobb elkerülni a bonyodalmakat. Néhány percet vesz csak igénybe az, hogy tájékozódj egy kicsit, mindenképpen megéri rászánni ezt az időt alkatrész vásárlása esetén./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek