2022. 07. 6. szerda

Csaba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 475 HUF

Egy modern eszköz: a légmosó-párásító haszna

A jó közérzethez nagyban hozzájárulhat a levegő megfelelő páratartalma. Ennek elérésére számos készüléket találhatunk, melyek több egyéb funkcióval is el lehetnek látva. Ilyen lehetőség például a légmosással egybekötött párásítás.

 

Mit tud egy párásító-légmosó?

Egy rendkívül halkan működő berendezésről van szó, ami igen hamar belopja magát a szívedbe. Lényegében észre sem veszed működését, ugyanis teljesen automatikus. A benne található szenzor érzékeli a levegő minőségét, ami alapján pedig magától ki- vagy bekapcsol.

A párásítás mellett pedig a légmosás hatalmas előnyt jelent, különösen szennyezett levegőjű lakhelyek esetében. A szennyeződéseket egy belső szűrő fogja fel, azonban figyelni kell arra, hogy megfelelő időközönként kitisztítsuk azt, a hepa szűrőt pedig cseréljük!

Ha elmulasztjuk az előírt időközönkénti kitakarítását, akkor a szűrőn egyre több lerakódás képződhet, a párásító – légmosó pedig nem fogja megfelelően végezni a munkáját. Azonban megfelelő körülmények között nem csak egészséges levegőt biztosít, de allergiásoknak is nagy előnyt jelent.

A szennyeződések mellett a különféle allergéneket, például a virágport is felfogja a szűrőfelület, ezáltal a kritikus időszakon átsegíti a szénanáthásokat.

Ezek mellé a funkciók mellé azt is hozzátehetjük, hogy a porszűrés következtében a takarításban is segítséget nyújt. A mozgás, fűtés és légkondicionálás által felkevert porszemcséket felszívja, ezáltal mind a szálló, mind a leülepedő kosz mennyisége csökken a lakásban.

A készülék funkciói

A légmosó-párásító kilenc külön üzemmódban képes működni. Ezzel minden paramétert személyre szabhatsz, ezáltal biztosítva a számodra tökéletes légkört. Mivel automata érzékelők irányítják működését, biztos lehetsz abban, hogy a berendezés tartani is fogja a beállításaidat.

Természetesen nem kell vaktában meghatároznod az üzemmódokat. A gép rendelkezik egy nagy kijelzővel, amin a mért adatokat közli. Ilyen például a szoba relatív páratartalma, ami alapján megfelelő döntéseket hozhatsz.

A benne található víz

A forgalomban lévő párásítógépek mindegyike rendelkezik egy víztartállyal, és ez alól a légmosó sem kivétel. Ez biztosítja a megfelelő páratartalom eléréséhez és fenntartásához használt folyadékot.

Mivel a párásító-légmosó készülékek esetében egy modern konstrukcióról van szó, ha a tartály kiürül, akkor kikapcsol, így nem kell meghibásodástól tartanod. A vízszintjelző megmutatja, hogy pontosan mennyi víz van még a tartályban, és ennek alapján tudod újratölteni.

A hatás pedig azonnal érződik, a jobb levegő javítja a közérzetet, nem fogsz a szárazság miatt köhögni. Azonban a karbantartás és tisztítás nem csak a szűrőre vonatkozik. Mivel a tartályban van az a folyadék, amit később a levegőbe juttat a készülék, nem szabad elhanyagolni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum