2023. 06. 4. vasárnap

Bulcsú
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF

Egy modern eszköz: a légmosó-párásító haszna

A jó közérzethez nagyban hozzájárulhat a levegő megfelelő páratartalma. Ennek elérésére számos készüléket találhatunk, melyek több egyéb funkcióval is el lehetnek látva. Ilyen lehetőség például a légmosással egybekötött párásítás.

 

Mit tud egy párásító-légmosó?

Egy rendkívül halkan működő berendezésről van szó, ami igen hamar belopja magát a szívedbe. Lényegében észre sem veszed működését, ugyanis teljesen automatikus. A benne található szenzor érzékeli a levegő minőségét, ami alapján pedig magától ki- vagy bekapcsol.

A párásítás mellett pedig a légmosás hatalmas előnyt jelent, különösen szennyezett levegőjű lakhelyek esetében. A szennyeződéseket egy belső szűrő fogja fel, azonban figyelni kell arra, hogy megfelelő időközönként kitisztítsuk azt, a hepa szűrőt pedig cseréljük!

Ha elmulasztjuk az előírt időközönkénti kitakarítását, akkor a szűrőn egyre több lerakódás képződhet, a párásító – légmosó pedig nem fogja megfelelően végezni a munkáját. Azonban megfelelő körülmények között nem csak egészséges levegőt biztosít, de allergiásoknak is nagy előnyt jelent.

A szennyeződések mellett a különféle allergéneket, például a virágport is felfogja a szűrőfelület, ezáltal a kritikus időszakon átsegíti a szénanáthásokat.

Ezek mellé a funkciók mellé azt is hozzátehetjük, hogy a porszűrés következtében a takarításban is segítséget nyújt. A mozgás, fűtés és légkondicionálás által felkevert porszemcséket felszívja, ezáltal mind a szálló, mind a leülepedő kosz mennyisége csökken a lakásban.

A készülék funkciói

A légmosó-párásító kilenc külön üzemmódban képes működni. Ezzel minden paramétert személyre szabhatsz, ezáltal biztosítva a számodra tökéletes légkört. Mivel automata érzékelők irányítják működését, biztos lehetsz abban, hogy a berendezés tartani is fogja a beállításaidat.

Természetesen nem kell vaktában meghatároznod az üzemmódokat. A gép rendelkezik egy nagy kijelzővel, amin a mért adatokat közli. Ilyen például a szoba relatív páratartalma, ami alapján megfelelő döntéseket hozhatsz.

A benne található víz

A forgalomban lévő párásítógépek mindegyike rendelkezik egy víztartállyal, és ez alól a légmosó sem kivétel. Ez biztosítja a megfelelő páratartalom eléréséhez és fenntartásához használt folyadékot.

Mivel a párásító-légmosó készülékek esetében egy modern konstrukcióról van szó, ha a tartály kiürül, akkor kikapcsol, így nem kell meghibásodástól tartanod. A vízszintjelző megmutatja, hogy pontosan mennyi víz van még a tartályban, és ennek alapján tudod újratölteni.

A hatás pedig azonnal érződik, a jobb levegő javítja a közérzetet, nem fogsz a szárazság miatt köhögni. Azonban a karbantartás és tisztítás nem csak a szűrőre vonatkozik. Mivel a tartályban van az a folyadék, amit később a levegőbe juttat a készülék, nem szabad elhanyagolni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Látjuk a jövőt!”
Balogh Petya elárulja, miként adhat szárnyakat a cégeknek a mesterséges intelligencia Mi más is lehetne ma fókuszban egy e-kereskedelmi konferenciá…

További cikkek

Mindig látni akarta, mi játszódik le a színpad azon részén, ami a nézőtérről nem látható? Kíváncsi rá, mi történik, mielőtt felmegy a függöny, vagy mi…