2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • A következő praktikákkal tovább bírhatja a laptop egy töltéssel

A következő praktikákkal tovább bírhatja a laptop egy töltéssel

Milyen úton és módon tudjuk azt elérni, hogy a laptop töltés nélkül lényegesen tovább bírja a használat közbeni terhelést? Mik azok a praktikák és gyakorlati megoldások, amelyekkel eredményesen kitolható tehát a töltés nélküli használat?

A cikkben ezen kérdések kitárgyalásába megyünk bele majd részletesen. Merthogy sokakat érintő dologról van szó, elvégre a laptop használat kapcsán a töltés nélküli időtartam hossza elképesztően sokat jelent.

A fényerőt mindenképp vegyük le, és máris tovább bírja majd a laptop

A legjobb az egészben, hogy ezáltal még a laptop teljesítménye sem fog változni negatív irányban. Mindössze annyit érzékelhetünk használat közben, hogy maga a kijelző valamivel sötétebb tónust kap. De ez sokszor tényleg alig észrevehető különbségnek számít csak, ami semmilyen tevékenységet nem akaszt meg.

Beállítani sem túlságosan nehéz. Mindössze az Fn funkciót szükséges hozzá nyomva tartani, ezzel együtt pedig a nyilak segítségével variálható a fényerő. Új gépeknél, illetve használt laptop vásárlás után egyaránt remekül működő praktika.

A Wi-fi és a Bluetooth kikapcsolásával is kitolható a laptop akkumulátor kapacitása

Nyilván ezzel kapcsolatban az lesz majd a kulcskérdés, hogy van-e szükség a Bluetooth kapcsolat, no és a Wi-fi funkció használatára. Amennyiben tényleg spórolni akarunk az akkumulátorral és a használatot alternatív módon is meg tudjuk oldani, akkor ezen funkciók kikapcsolása is sokat segíthet.

Annál is inkább, mivel a Bluetooth kapcsolat mellett a Wi-fi funkció is meglepően sok energiát fogyaszt a háttérben. Ugyanakkor kikapcsolni őket nem több egyetlen könnyű mozdulatnál, és innentől kezdve máris megtoldottuk a laptop akkumulátor töltés nélküli használatát.

Akad még néhány praktika, amelyekkel egy töltéssel tovább bírhatja a laptop

Mindenképp akadhat még olyan funkció és energiafogyasztó tényező, amelyeknek a kikapcsolása szintúgy sokat segíthet a laptop akkumulátor töltés nélküli kihasználása kapcsán. Vegyük át például, hogy működik-e a billentyűzet megvilágítása, vagy mondjuk egy külsőleg csatlakoztatott merevlemez.

Minden ilyesmit célszerű lesz eltávolítani és lekapcsolni annak érdekében, hogy újfent nyerni tudjunk egy kicsit a laptop töltés nélküli használata szempontjából. Gyakorlatilag a fentiek olvasatában már az alapelvet sem nehéz megfejteni.

A lényeg tehát, hogy minimalizálni kell a laptop energiafelhasználását. Értelemszerűen minél kevesebb energiát vesz el a laptop használata és működése, gyakorlatilag annál tovább fogja bírni a készülék egy szuszra, vagyis újabb töltés nélkül. A minimális energiafelhasználású laptopokra remek példa lehet a Hasznaltlaptop.eu webáruház kínálata.

Mondanunk sem kell talán, mennyi előnyünk származhat ebből. Pláne olyankor, amikor nincs nálunk a töltő, ugyanakkor a készüléket mindenképp a lehető leghosszabb ideig szeretnénk használni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek