2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

A kapunyitó motor hatékonyságának kulcsa

Otthonunkban és munkahelyünkön egyaránt hasznos lehet a távolról nyitható automatikus kapuk megléte. Nem csak a bejutás mozzanatait gyorsíthatja fel és könnyítheti meg, hanem biztonságosabbá teheti azt. A kapu csak azoknak nyílik, akik rendelkeznek a megfelelő távirányító eszközzel, így kizárja annak lehetőségét, hogy illetéktelenek jussanak be a kapu által elhatárolt területre.

Mindamellett, hogy biztonságos, kényelmesebbé teheti a használója mindennapjait. Abban az esetben, ha késésben vagy, nem szükséges ki és beszállnod az autóba, hogy éppenséggel kinyisd vagy becsukd magad után a kaput. Ezzel nem csak energiát, hanem időt spórolhatsz meg, így akár 10 perccel is tovább aludhatsz reggelente. Továbbá az sem utolsó, hogy rossz idő – eső, hó vagy nagyobb vihar – esetében sem kell kikászálódnod autódból, összepiszkolni ruhádat és tönkretenni elkészített frizurádat, elegendő egy gombnyomás ahhoz, hogy kijuss az autóbeállóból és bejuss a munkahelyedre.

A kapu lelke a működésért felelős motor

Azonban egy jól funkcionáló kapu leglényegesebb alapja, mondhatni lelke a motor, ami működteti azt. Legyen az tolókapu, úszókapu, szárnyaskapu vagy garázskapu. Mindegyik zökkenőmentes működéséhez motorra van szükség. Nem szabad a véletlenre hagyni a motor kiválasztásának mozzanatait, mivel megbízhatónak és jól funkcionálónak kell lennie annak érdekében, hogy ne hagyjon cserben, főleg olyan pillanatokban, amikor tényleg sietve kellene elhagynod otthonodat.

Amennyiben szeretnél többet megtudni a kapunyitó motorok fajtáiról és jellegzetességeiről, akkor keresd fel a netker8.hu weboldalát, ahol számos termék közül válogathatsz, és ahol akár üzenetben is érdeklődhetsz a termékek sajátosságairól.

Kapunyitó motorok fajtái

Minden kapu típushoz más és más motor szükséges a kapu jellegzetességei alapján. A szárnyas kapuhoz orsós motor szükséges, amely leginkább családi házakhoz és otthonokhoz elengedhetetlen, mivel nagyjából óránkénti 4-5 nyitás a kapacitása. Hasonló paraméterekkel rendelkezik a csuklókaros motor is. Mindemellett a kapu súlyát is érdemes figyelembe venni, mivel a motor ezen típusa például a közepes súlycsoportba tartozó 200-300 kg-os kapu szárnyat bírja hatékonyan üzemeltetni.

A tolókapu mozgató motor már teljesen más felépítéssel rendelkezik, mint az imént említett orsós motor. Ez a motor már nagyobb és forgalmasabb társasházakhoz is megfelelő, valamint nagy súlyú, azaz 500 kg-os kapu nyitására is képes. Továbbá választhatunk hidraulikus motort egyaránt, amely szerkezetét akár a földbe is rejthetjük. Ez a motor 1,8 méterestől a 3 méteres kapuszárny nyitására is képes teljesítménytől és mérettől függően./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum