2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF

ZsÖK programajánló június 13–20.

Hild Garden: Kassák X Kassák

Időpont: június 17. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Hild-udvar
Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.
A XX. századi aktivizmus és magyar avantgard kiemelkedő, beskatulyázhatatlan és nem mellesleg világhírű alakja Kassák Lajos. Az ő költői életművéből szemezget és épít mellé elektronikus tánczenéből emlékművet Prieger Zsolt a Kassák X Kassák előadáson.
A műsor ősbemutatója a Budapest Design Week keretein belül valósult meg 2021 októberében.
Előadják: Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska.
https://www.pmh.hu/programok/hild-garden-kassak-x-kassak

Pirogránit Esték: Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály
Időpont: június 17. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar – E78
Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották. Európa és USA számos nagyvárosában fellépett már. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű Balázs Elemér Grouppal.
Saját quartetje 14 éve a jazz szakma elismert zenekara. Zenéjüket hazánkon kívül több mint 30 országban streamelik, minden eddigi albumukat Japánban is terjesztik.
A ‘Plays Standards Dedicated to Chet Baker’ című lemezüket 2017-ben “Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjra jelölték.
2020-ban rögzítették 3. ‘Journey’ című lemezüket, amit a megjelenés után rögtön megrendelt egy japán kiadó, illetve pár hónappal ezután Fonogram-jelölt lett “Az év hazai jazz albuma” kategóriában.
Tavasszal jelenik meg a ‘Fúvom az énekem’ című új albumuk, melyen Klára kedvenc magyar népdalai hallhatóak a quartettől megszokott hangzásban. A zenekar vendége ezúttal a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, szaxofonos, Borbély Mihály lesz.
https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-hajdu-klara-quartet-feat.-borbely-mihaly-fuvom-az-enekem-lemezbemutato

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…