2023. 01. 28. szombat

Károly, Karola
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Tisza Sziget

Az idén másodszorra rendezzük meg a Tiszta Sziget programot, ami már az előző évben is sok embert megmozgatott.

 

 

 

 

 

 

 

Ezen e rendhagyó szemétszedési akció és élménynap keretében első sorban a természeti környezetünkben és folyóvizeinkben felgyülemlett szemét kérdésére szeretnénk felhívni a figyelmet.

Évről-évre megdöbbentő mennyiségű szemét úszik le a Tiszán, amit már nem tudtunk tétlenül nézni. Az egyesület tagjai, családtagjaik, helyi lakosok és cégek önkéntesei segítségével a tiszaújvárosi Tisza-sziget területén és a környező vízterületen szedjük majd a szemetet. Ami élményszerűvé teszi a programot: a helyszínre érkezők akár csónakokból is segédkezhetnek, hiszen a tagjaink többsége a saját csónakjával és utasaival indul útnak, hogy zsákokba szedjék a vízen sodródó hulladékot. A partra érkező és a parton gyűjtött szemét szelektálásában a PET Kupa önkéntesei nyújtanak profi segítséget. Az előző évhez hasonlóan a programban a vízirendőrség, a mentők és egyéb szakemberek is segédkeznek. A családosok és s kicsik is találnak elfoglaltságot: lesznek játékos feladatok, vetélkedők és kreatív foglalkozás is, melynek középpontjában szintén a szemét és az újrahasznosítás áll. A társszervező az Egy Jó Dolog Egyesület.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Elfogták a bőcsi támadókat
Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűn…