2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Finnugor kapcsolatok nyomában

IV. FINNOUGORIYA fesztivál a Diósgyőri várban

A Diósgyőri vár az egyik állomása a szeptember 16-21 között megrendezendő IV.FINNOUGORIYA folklór fesztiválnak, amelyet idén 8 magyar nagyváros lát vendégül. Az Orosz Föderáció finnugor együtteseinek látványos műsorát a Diósgyőri vár Déryné színpadán tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 18-án 15.30-tól.
Negyedik alkalommal érkeznek Magyarországra a Komi Köztársaság és a Mordvin Köztársaság művészeti együttesei a FINNOUGORIYA folklór fesztivál alkalmából. A közel 100 fős, művészekből álló delegáció az orosz finnugor népek színes kultúráját mutatja be egy másfél órás gálaműsorban. A látványos népviseletben fellépő előadók között megtaláljuk a mordvin UMARINA népi együttest és a komi ZARNI EL népzenei csoportot, de fellép a Komi Köztársaság Állami Balett Intézetének szólistája, Alena LODYGINA, valamint a komi UKHTINSKIY SUVENIR népművészeti csoport is.

A szeptember 18-án fél négykor kezdődő gálaműsor a Diósgyőri vár szabadtéri Déryné színpadán tekinthető meg, eső esetén pedig a Lovagteremben. A programra a belépés ingyenes. A fesztivál támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Orosz Föderáció Kulturális Minisztériuma, a Finnugor Világkongresszus magyarországi szervezete, a Finnugor Kulturális Központ (Orosz Föderáció) és a Finnugorok Nemzetközi Tanácsadó Bizottsága.

Oroszország 160 különböző etnikumából mintegy 13 nép a finnugor családhoz tartozik, többségük pedig az ország európai észak-keleti részében él, a Komi és a Mordvin Köztársaságban. Oroszország e régiója rendkívül ritkán lakott terület, amelynek nagy részét örök fagy borítja. Az itt élő finnugor népek tudatosan ápolják hagyományaikat, valamint kapcsolataikat más népcsoportokkal, és Magyarországon is visszatérő fellépők.

IV. FINNOUGORIYA fesztivál

Helyszín: Diósgyőri vár, Déryné színpad

Időpont: 2015. szeptember 18. 15.30

A belépés ingyenes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum