2023. 06. 8. csütörtök

Medárd
1 EUR 369 HUF
1 GBP 429 HUF

Ma indul az ország egyetlen fényfesztiválja!

A Fény Útja felkapcsolásával ma este startol az ötödik Zsolnay Fényfesztivál Pécsett, amely az ország első és egyetlen fényfesztiváljaként nyújt páratlan élményeket és látnivalókat egészen vasárnapig. Ezúttal a legfontosabb operatív információkat gyűjtöttük össze a fesztivál látogathatóságával kapcsolatban, hiszen a koronavírus miatt érvényben lévő szabályokhoz szükséges alkalmazkodnunk.

 

 

A Zsolnay Light Art Fényfestőversenyen a világ legjobb fényfestő művészei mutatják meg, hogy milyen vizuális tartalmakat álmodtak a Székesegyház homlokzatára. A három kontinensről beérkezett pályaművekből az előzsűri már kiválogatta a legizgalmasabb tíz alkotást, a Fényfesztivál ideje alatt pedig egy öttagú nemzetközi szakmai zsűri dönt az első helyezettről, és a korábbi évekhez hasonlóan a közönség is dönthet a különdíjról.

 

A Fényfestőverseny alkotásai pénteken, szombaton és vasárnap este, összesen kilenc alkalommal tekinthetőek meg az alábbiak szerint:

Péntek és szombat:

19.15–20.00 Versenyalkotások vetítése 1.

20.15–21.00 Versenyalkotások vetítése 2.

21.15–22.00 Versenyalkotások vetítése 3.

22.15–23.00 Versenyalkotások vetítése 4.

Vasárnap:

19.15–20.00 Versenyalkotások vetítése

20.00–21.00 Eredményhirdetés és díjátadás

21.00–22.00 Best of + díjnyertes alkotások a korábbi évekből

 

A Fényfestőverseny csak védettségi igazolvány bemutatásával kiváltható, ingyenes, sárga színű karszalaggal látogatható.

A gyors bejutás érdekében a karszalagot érdemes már előzetesen átvenni a belváros több pontján, többek között az erre a célra működtetett Fénypontokon (Széchenyi tér, Sétatér)!

 

Ugyanez a sárga színű, ingyenes, védettségi igazolványhoz kötött karszalag szükséges az utcai, újcirkuszi és zenei programok, valamint a különféle foglalkozások és előadások látogatásához.

 

 

A 23 állomásból álló Fény Útja védettségi igazolvány nélkül is látogatható, legtöbb állomása ingyenesen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek