2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF

Heti ZSÖK

PROGRAMAJÁNLÓ

           

  1. szeptember 6–13.

 

Cseh Tamás – Váróterem

Helyszín: Kodály Központ

Időpont: szeptember 6. 19.00

Cseh Tamás – Váróterem című különleges műsora sokkal inkább egy szcenírozott előadás, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás-legenda a Bonus Track Band és tíz másik színész kíséretében látható.

2009-ben búcsúztunk el Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól, aki generációk számára nyújtott meghatározó élményt. A Váróterem című előadás megálmodói a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral. Az emlékezés mellett ma is érvényes korrajzot és hangulatképeket mutat a nézők számára.

„Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk / Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk?”

Színészek-énekesek: Fekete Linda, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Miczura Mónika, Ódor Kristóf, Ónodi Eszter, Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs, Trokán Anna, Trokán Nóra.

https://www.kodalykozpont.hu/programok/cseh-tamas-varoterem

 

Pirogránit esték: Juhos táncház

Időpont: szeptember 9. 19.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar (Esőhelyszín: E78 Koncertterem)

A Juhos Együttes a 2006-ban alakult, az elmúlt 15 évben gyűjtésekből, archív felvételekből és a magyarországi moldvai népzenészek jeles alakjaitól tanulva igyekeztek elmélyülni a moldvai népzene és néptánc hagyományaiban. Pár éve ők képviselték Magyarországot egy Izsevszkben tartott finn-ugor találkozón.

A Juhos Együttes fő profilja a táncház, de alkalmanként koncerteket is adnak, kísérnek moldvai koreográfiákat. Az együttes sokszor szerepelt népzenei válogatás lemezeken, első önálló lemezüket 2015-ben adták ki Juhos és sirített tánc címmel.

A program kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/pirogranit-estek-juhos-tanchaz

 

Origami foglalkozás

Időpont: szeptember 11. 10.00–12.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Az origami ellazít, mégis kihívást jelent. Néhány könnyű alaphajtás, és a csodálatos alkotások világa kitárul. Wogerné Sági Judit az origami kör vezetője tanítja a virágok, állatok, dobozok hajtogatási technikáját, melyekből dekorációs tárgyak, ajándékok, játékok kelnek éltre.

A részvétel ingyenes. Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/origami

 

Kerámia foglalkozás

Helyszín: Zsolnay Negyed – Kerámia terem (az Apostolos teremmel szemben)

Időpont: szeptember 11. 10.00–12.00

A népszerű GD ceramic studio most már a Zsolnay Kulturális Negyedben is elérhető Géczy Dorina képzőművész, tanár vezetésével. A résztvevők megismerkednek az agyaggal, és az anyag sokszínűségéből adódó technikákkal, lehetőségekkel. A formázás, gyúrás, nyújtás, ragasztás, mázazás, festés eredményeképpen készülnek edények, medálok, totemállatok, képek, szobrok.

A részvétel ingyenes! Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/keramia

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Sárga a test halála, a lélek halhatatlansága a téma legközelebb február 1-én szerdán 17 órától arttérben a Művészetek Háza kávézójában, amikor Birth…

További cikkek