2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Heti ZSÖK

PROGRAMAJÁNLÓ

           

  1. szeptember 6–13.

 

Cseh Tamás – Váróterem

Helyszín: Kodály Központ

Időpont: szeptember 6. 19.00

Cseh Tamás – Váróterem című különleges műsora sokkal inkább egy szcenírozott előadás, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás-legenda a Bonus Track Band és tíz másik színész kíséretében látható.

2009-ben búcsúztunk el Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól, aki generációk számára nyújtott meghatározó élményt. A Váróterem című előadás megálmodói a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral. Az emlékezés mellett ma is érvényes korrajzot és hangulatképeket mutat a nézők számára.

„Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk / Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk?”

Színészek-énekesek: Fekete Linda, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Miczura Mónika, Ódor Kristóf, Ónodi Eszter, Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs, Trokán Anna, Trokán Nóra.

https://www.kodalykozpont.hu/programok/cseh-tamas-varoterem

 

Pirogránit esték: Juhos táncház

Időpont: szeptember 9. 19.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar (Esőhelyszín: E78 Koncertterem)

A Juhos Együttes a 2006-ban alakult, az elmúlt 15 évben gyűjtésekből, archív felvételekből és a magyarországi moldvai népzenészek jeles alakjaitól tanulva igyekeztek elmélyülni a moldvai népzene és néptánc hagyományaiban. Pár éve ők képviselték Magyarországot egy Izsevszkben tartott finn-ugor találkozón.

A Juhos Együttes fő profilja a táncház, de alkalmanként koncerteket is adnak, kísérnek moldvai koreográfiákat. Az együttes sokszor szerepelt népzenei válogatás lemezeken, első önálló lemezüket 2015-ben adták ki Juhos és sirített tánc címmel.

A program kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/pirogranit-estek-juhos-tanchaz

 

Origami foglalkozás

Időpont: szeptember 11. 10.00–12.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Az origami ellazít, mégis kihívást jelent. Néhány könnyű alaphajtás, és a csodálatos alkotások világa kitárul. Wogerné Sági Judit az origami kör vezetője tanítja a virágok, állatok, dobozok hajtogatási technikáját, melyekből dekorációs tárgyak, ajándékok, játékok kelnek éltre.

A részvétel ingyenes. Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/origami

 

Kerámia foglalkozás

Helyszín: Zsolnay Negyed – Kerámia terem (az Apostolos teremmel szemben)

Időpont: szeptember 11. 10.00–12.00

A népszerű GD ceramic studio most már a Zsolnay Kulturális Negyedben is elérhető Géczy Dorina képzőművész, tanár vezetésével. A résztvevők megismerkednek az agyaggal, és az anyag sokszínűségéből adódó technikákkal, lehetőségekkel. A formázás, gyúrás, nyújtás, ragasztás, mázazás, festés eredményeképpen készülnek edények, medálok, totemállatok, képek, szobrok.

A részvétel ingyenes! Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/keramia

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum