2023. 03. 27. hétfő

Hajnalka
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Spanyolországban és Budapesten mutatkoznak be a Zsolnay Örökségkezelő korábbi kiállításai!

Spanyolországban és Budapesten mutatkoznak be a Zsolnay Örökségkezelő korábbi kiállításai!

A pécsi kulturális holding Galéria divíziója nagy hangsúlyt fektet a szakmai kapcsolatok kiépítésére, ennek köszönhetően egy cserekiállítás és egy spanyolországi vendégeskedés is megvalósul.

 

 

 

Nagy sikert aratott tavaly szeptemberben a Pécsi Galéria 18 éven felülieknek szóló kiállítása, A test ördöge. Felfigyelt rá a főváros legújabb kortárs művészeti színtere, a Gallery MAX is. Az együttműködésnek köszönhetően pénteken nyílik meg a pécsi szervezésű kiállítás a budapesti helyszínen.

A Gallery MAX legutóbbi tárlata, a Magyar Géniusz pedig június 3-tól Pécsett, a Pécsi Galériában mutatkozik be. A kiállítás kurátora Bojár Iván András művészettörténész.

– Egyfajta cserekapcsolat valósul meg, amivel kedvezünk a pécsi és budapesti kiállításkedvelő közönségnek is. A vendégkiállítások egyúttal növelik mindkét kiállítóhely ismertségét és népszerűségét – számolt be Fekete Valéria, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. vizuális művészeti vezetője. Hozzátette: az országon belüli együttműködések mellett nemzetközi siker is született.

Tavaly novemberben nyílt meg Bátori Zsolt La huerta y la ciudad – A gyümölcsös és a város című fotókiállítása a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, a Martyn Ferenc Galériában. A tárlat jelenleg Spanyolországban, Murcia városában látható, ott, ahol a fotók eredetileg is készültek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek