2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Spanyolországban és Budapesten mutatkoznak be a Zsolnay Örökségkezelő korábbi kiállításai!

Spanyolországban és Budapesten mutatkoznak be a Zsolnay Örökségkezelő korábbi kiállításai!

A pécsi kulturális holding Galéria divíziója nagy hangsúlyt fektet a szakmai kapcsolatok kiépítésére, ennek köszönhetően egy cserekiállítás és egy spanyolországi vendégeskedés is megvalósul.

 

 

 

Nagy sikert aratott tavaly szeptemberben a Pécsi Galéria 18 éven felülieknek szóló kiállítása, A test ördöge. Felfigyelt rá a főváros legújabb kortárs művészeti színtere, a Gallery MAX is. Az együttműködésnek köszönhetően pénteken nyílik meg a pécsi szervezésű kiállítás a budapesti helyszínen.

A Gallery MAX legutóbbi tárlata, a Magyar Géniusz pedig június 3-tól Pécsett, a Pécsi Galériában mutatkozik be. A kiállítás kurátora Bojár Iván András művészettörténész.

– Egyfajta cserekapcsolat valósul meg, amivel kedvezünk a pécsi és budapesti kiállításkedvelő közönségnek is. A vendégkiállítások egyúttal növelik mindkét kiállítóhely ismertségét és népszerűségét – számolt be Fekete Valéria, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. vizuális művészeti vezetője. Hozzátette: az országon belüli együttműködések mellett nemzetközi siker is született.

Tavaly novemberben nyílt meg Bátori Zsolt La huerta y la ciudad – A gyümölcsös és a város című fotókiállítása a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, a Martyn Ferenc Galériában. A tárlat jelenleg Spanyolországban, Murcia városában látható, ott, ahol a fotók eredetileg is készültek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Rotary egész évben keresi a lehetőséget arra, hogy jószolgálati tevékenységet végezzen, ezt tanúsítják az év közben végrehajtott jószolgálati cselek…

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum