2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
54001-54201/54070.jpg

„Zsolnay kisasszonyok” kíséretével fedezheted fel a Zsolnay Negyedet!

54001-54201/54070.jpgKorhű ruhába öltözött idegenvezetők avatják be a látogatókat a Zsolnay család titkaiba, de feltárulnak az idén 10 éves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb történetek is!  A pécsi világörökségi helyszínek mellett a Zsolnay Kulturális Negyed is egyedi programokkal várja a látogatókat szeptember 19-20-án, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.

 

 

A Zsolnay család egykori lakóházában, a mai Család- és Gyártörténeti Kiállítás területén korhű ruhába öltözött idegenvezetők várják a kíváncsi látogatókat, akik szeretnének betekinteni a 19. századi mindennapokba és a Zsolnay család életébe. Az Időutazás a Zsolnay család egykori lakóházában című program szeptember 19-én 12.00-kor és 15.00-kor indul a Zsolnay Infopont & Shoptól.

 

Zsolnay Vilmos lányainak nevét sokan ismerik. De milyen is volt Teréz és Júlia valójában? Hogyan éltek és hogyan alkottak? Júlia férjével, Sikorsi Tádéval a Sikorsi Villában lakott, amely ma a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény című tárlatnak ad otthont. A villát bejárva a korhű ruhába öltözött idegenvezetők bemutatják Teréz és Júlia életútjának és munkásságának főbb állomásait. A Zsolnay lányok titkai című program szeptember 20-án 12.00-kor és 15.00-kor indul a Zsolnay Infopont & Shoptól.

 

Idén 10 éves a Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjtemény, amit a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-kollekciójaként tartanak számon. A jubileum alkalmából sor kerül egy új, reprezentatív könyv bemutatójára, mely a kiállítás érdekességeit tárja a látogatók elé. Továbbá szeptember 19-én és 20-án 18 órakor ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók Komor István kurátor vezetésével. A vezetéseken a részvétel ingyenes, de a kiállításra szóló belépőjegy megváltásához és regisztrációhoz kötött: latogato@zsn.hu

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bizakodó vagyok!
101 versenyautó áll rajthoz a hétvégi 37. AMTK Velenje Ralin, abból 18-en lesznek a 2-es kategóriában. Juhász Csaba - Bencs Gábor ralipáros is ebben f…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum