2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Végre: majd’ minden napra jut élő koncert!

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. turisztikai látnivalóinak és kiállításainak megnyitása után nagy intenzitással rajtolnak el a programok is! Országos szinten is az elsők között nyitja meg kapuit a koncertek előtt a Zsolnay Kulturális Negyed.

Az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája tölti meg először élettel a Zsolnay Negyed E78-as Koncerttermét. A Metronóm Jazz Klub keretében május 20-án hallható az Oláh Kálmán ’50 és fiai című koncert.

– A Zsolnay Pikniket a hatályos rendeletek alapján sajnos nem rendezhetjük meg, de szeretnénk programokkal kedveskedni a látogatóinknak, ezért újra elindítjuk a Pirogránit Esték című szabadtéri programsorozatot a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán. Ráadásul a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra fényfestés színesíti az előadásokat, és ha hűvös az este, piknikpokrócokkal melegedhetnek a résztvevők – számolt be Kacsányi Éva programigazgató.

Májusban egyből 3 egymást követő napon élvezheti a közönség a kultúra felemelő erejét a legváltozatosabb stílusok között kalandozva!

Május 21-én a Pop Swing & Soul koncerten Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter varázsolja el a közönséget. A három díva a nőiséget ünnepli, előadásukban megsokszorozódnak a zenei dimenziók, a többféle stílus és hangzás mégis egységet alkot a show mozgalmas, zeneileg fordulatos műsorában.

Nevetés tölti meg a Pirogránit udvart május 22-én, a Karinthy kabaré című felolvasószínházi esten. Karinthy és kortársai elevenednek meg Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve előadásában, közreműködik: Lovasi András.

Május 23-án a Szabó Benedek és a Galaxisok, pontosabban immár csak szimplán a Galaxisok zenélnek. A csapat ledobta láncait és frontemberük nevét, s októberben megjelentették fő művüket, a Történetek mások életéből című duplalemezt. Ez a különböző műfajokból, emlékekből és kontinensekből összehabart, színes és felszabadító világtérkép elevenedik meg a Pirogránit udvaron.

A népzenéé lesz a főszerep május 27-én a Zagyva Banda koncertjén. A csapat elmúlt tizenöt év alatt a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjévé vált.

A Kodály Központban június 7-én Dés László ad koncertet Szinetár Dóra közreműködésével, míg június 15-én Lajkó Félix és Balázs János koncertje hallható. A Liszt-díjas hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg a Kossuth-díjas zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. Közös koncertjük igazi zenei csemegét ígér.
A Pannon Filharmonikusok élő hangversenyeinek jelenlegi rendjéről a honlapjukon tájékozódhatnak.

Az m21 Galériában május 20-tól látható a Plakátok/Posters 7×75 – 75 éves grafikusművészek kiállítása. Kiállítók: Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Helényi Tibor, Molnár Gyula, Pinczehelyi Sándor. Ugyanitt, a kiállítótér másik részében zajlik május 22-től az Országos Kerámia Biennálé, amely a hazai kerámikusművészet legfrissebb alkotásait mutatja be.

A programokon a belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel látogathatják a programokat, a maszk használata ajánlott.

A Zsolnay Örökségkezelő munkatársai óriási örömmel várják a látogatókat, amit egy „Élő mosoly flashmob” keretében ki is fejeztek. Továbbá az Infoponton dolgozó kollégák mosolykitűzőt viselnek, hogy a látogatókat a maszkhordás ellenére is mosollyal tudják fogadni.

Videó: https://youtu.be/iNIp2YCZb60

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Rotary egész évben keresi a lehetőséget arra, hogy jószolgálati tevékenységet végezzen, ezt tanúsítják az év közben végrehajtott jószolgálati cselek…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum