2021. 09. 28. kedd

Vencel
1 EUR 358 HUF
1 GBP 419 HUF

Tízeset – Az utolsó hét programjai a Miskolci Galériában

Utolsó kiállítási hetéhez érkezett a TÍZESET – tízéves a Spanyolnátha művészeti folyóirat c. kiállítás-sorozat.
Szeretném figyelmébe ajánlani a “Mi a bibi”, a “Hapci!” és a “R_emarque 1914-2014 WW1 V. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennále című, ezen a héten még látható tárlatokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó alábbi programokat:

 

 2014. május 6. kedd, 17 óra – Rákóczi-ház

SZÖRNYŰ IDŐ — JÁRÁSJELENTÉS

(Vers, zene, nóta, tánc)

Galkó Balázs és Szkárosi Endre költői estje

TízEst – a tízéves Spanyolnátha művészeti folyóirat rendezvénye

Az est a magyar költészet klasszikus darabjait a ma igazságaként és kihívásaként szólaltatja meg, kiegészülve a közülünk nemrég távozott, vagy épp még jelenlévő, de máris klasszikus magyar költők (Balaskó Jenő, Orbán Ottó, Páskándi Géza, illetve Kányádi Sándor) verseivel. A két előadó, a jól ismert, tapasztalt versmondó-színész Galkó Balázs és a költőként-előadóként egyaránt ismert Szkárosi Endre nemcsak egymással vitázva, hanem mintegy a közönséggel is párbeszédben keltik életre a nagy magyar költészet megrázó nyelvi és szellemi erejét.

***

2014. május 10. szombat 13.00 óra – Színészmúzeum és Rákóczi-ház

TÍZESET – tízéves a Spanyolnátha művészeti folyóirat

TÁRLAT-TÚRA –  Last minute akció!

 

Az idei első túrán is izgalmas kiállítások és remek hangulat várja a túrázókat. A Színészmúzeumban található Teátrum Pincehely Galériából indul a túra, ahol Láng Eszter Lenyomat a nyárról c. tárlatát a művész ajánlja a túrázók figyelmébe.

Ezután elindulunk a Rákóczi-házba, hogy a last minute akció keretében még megtekinthessük, illetve újranézhessük az utolsó kiállítási napjához érkezett Tízeset c. sorozatot. 2014. május 10-én utoljára tekinthető meg a tízéves Spanyolnáthát köszöntő kiállítás-sorozat.

A Mi a bibi c. kiállítást bemutatja Vass Tibor, József Attila-díjas költő, a Spanyolnátha főszerkesztője. A spanyolnátha járvány miskolci történetét feldolgozó Kassák túlélte, Kaffka nem c. tárlatot Üveges Tamás író, kurátor ismerteti. A R_emarque 1914-2014 – WW1 – V. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennáléban a közönséget kalauzolja Láng Eszter festőművész, művészeti író, a tárlat kurátora.

Tízeset Piknik!

A megfáradt túrázókat finom elemózsia, frissítő és 15 órakor egy új  kiállítás megnyitója várja a Rákóczi-ház udvarán, illetve a Kamarateremben. A túrán a részvétel ingyenes! Indulás a Színészmúzeumból!

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum