2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

„Te aranyok Aranya!” – Arany János-szavalóverseny

Területi döntő: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár,

Miskolc, Görgey Artúr u. 11.

2017. november 13., hétfő

 Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából magyarországi és határon túli magyar felső tagozatos, középiskolás és szakiskolás diákok számára hirdetett szavalóversenyt az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság. Az észak-magyarországi területi döntőt november 13-án, hétfőn délelőtt 10 órától a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében tartják.

Délelőtt 10-től a felsős diákok versenyeznek, az eredményhirdetés – a tervek szerint – déli 12-kor lesz, a középiskolások versenye 13 órakor kezdődik, az eredményhirdetés – a tervek szerint – 15 órakor kezdődik. Összesen 48 diák mondja majd el a kötelezően és szabadon választott Arany-verset vagy prózarészletet.

A felsősök kötelező verse Arany János Toldi című elbeszélő költeményének egy részlete. A középiskolások A lejtőn, A tölgyek alatt, A vigasztaló, A világ, Emlények, Kozmopolita költészet, Névnapi gondolatok, Tamburás öregúr, Válasz Petőfinek című művek közül választhatnak.

A zsűri tagjai: Fecske Csaba József Attila- és Szabó Lőrinc-díjas költő

Filip Gabriella Szabó Lőrinc-díjas szerkesztő, főkönyvtáros

Balázs István előadóművész

A területi verseny szervezője: Csernikovics Gréta könyvtáros (e-mail: csernikovics@rfmlib.hu (link sends e-mail), tel.: +36 70/635-2634)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum