2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Táncházak szünetelése és ZsÖK programajánló szeptember 28. – október 5.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. őszre tervezett táncházai esetében nagy kellemetlenséget jelentene a maszkhasználat, ezért a táncházak elmaradnak.

A ZsÖK szeptember 28. – október 5. közötti kiemelt programjait, és csatolom a részletes, minden eseményt tartalmazó heti programnaptárunkat elérhetőségekkel!

Babáknak zene
Időpont: szeptember 28. 10.00–11.30
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely
Ingyenes baba-mama foglalkozás! Minden alkalom olyan, mint egy képzeletbeli kirándulás, aminek alapját mozgásos mondókák és dalok adják, miközben nagy hangsúlyt fektetünk a természet témájára. A meséket, mondókákat, versikéket kiválóan kiegészíti az élőzenei aláfestés, így válik kerek egésszé az élmény.
Foglalkozásvezetők: Tamás Éva előadóművész, gyógypedagógus és Bogárdi Aliz zenész. Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.
https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/babaknak-zene

Képzőművészeti Szabadiskola
Időpont: szeptember 29. 17.00–22.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Panorámaterem
Több évtizedes hagyományokkal bíró foglalkozás várja a rajzolni szerető fiatalokat, akár hobbiból rajzolnak, akár felvételire készülnek. Dr. Németh Pál PhD szobrászművész folyamatos korrektúrája mellett a kezdők kockológiával, a haladók aktmodellrajzolással foglalkoznak.
https://www.e78.hu/programok/kepzomuveszeti-szabadiskola-2020

Világörökségi Séta
Időpontok: 2020.09.29. 16:00, 2020.09.30. 16:00, 2020.10.03. 16:00, 2020.10.04. 11:00
Helyszín: Indulás: Cella Septichora Látogatóközpont
Fedezze fel az 1600 éves, festett ókeresztény sírkamrák titkait idegenvezető segítségével!
A pécsi belváros szívében, a világörökségi helyszíneken egy ősi világba, Pécs római kori elődjébe, Sopianea-ba érkezik a látogató. Itt találhatóak a 2000 óta UNESCO világörökségi védettséget élvező, valamint a hungariumként is elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák.
Az ókeresztény sírépítmények tucatnyi földalatti sírkamrája több mint 1600 évig pihent a felszín alatt. Páratlanul különleges föld alatti világ várja a látogatókat, akik változatos alaprajzú sírkamrák, sírépítmények között bolyonghatnak. Ezek egy része festett, belső terük bibliai jelenetekkel és ókeresztény szimbólumokkal díszített, ami tovább növeli az emlék egyediségét, egyetemes kulturális értékét.
https://www.pecsorokseg.hu/programok/vilagoroksegi-setak

Lövölde tér: Kern András estje
Időpont: október 3. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
A Kossuth-díjas színművésznek 35 éve jelent meg első hanglemeze, rajta a legendássá vált Lövölde tér című dallal. A műsorban a közönség hallhatja a régebbi, népszerű dalokat, de újabb szerzemények is műsorra kerülnek. A dalok mellett sok humoros történet is elhangzik, ahogy azt Kern Andrástól megszokhattuk! Vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor
https://www.kodalykozpont.hu/programok/lovolde-ter-kern-andras-est-vendeg-hernadi-judit-es-heilig-gabor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum