2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Miskolci lány a vulkánok csúcsán

Ahol a problémák eltörpülnek címmel tart motivációs utazási élménybeszámolót Kriván Anita miskolci hegymászó két földrész 5000 méter feletti vulkáni csúcsának a meghódításáról május 22-én a Szabó Lőrinc Könyvtárban.

A hétköznapok problémáival kapcsolatban is szokták tanácsolni: ha nem találsz rá megoldást, válts nézőpontot! Másképp látod, jobban megérted, könnyebben megoldhatod. Egészen kézzelfoghatóvá válik ennek a tanácsnak az igazsága, ha több mint 5000 méter magasról nézünk a világra. Különösen, hogy oda fel is kellett jutni!
A miskolci Kriván Anita már kétszer is átélte ezt az élményt, Európa (Oroszország, Elbrusz 5642 m) és Ázsia (Irán, Damavand 5671 m) legmagasabb egykori vulkánját hódította meg. A hegymászók Volcanic 7 Summits kihívásának keretében még öt ilyen mászás vár rá, az ugyanis hét kontinens (Észak- és Dél-Amerikát külön számolják) vulkáni csúcsát tűzi ki elérendő célként. Az első magyar férfi hegymászó ez év januárjában teljesítette a kihívást, a magyar nők előtt még nyitva a pálya az elsőségért.
Kriván Anitát a neve is a hegyekhez köti: a Tátra nyugati végződése ugyanis a 2495 méter magas Kriván-csúcs. Hisz abban, hogy ez nem véletlen, hogy a hegymászás számára sorsszerű küldetés. Meghódította már Európa számos 3000 méter fölötti csúcsát, és szorgalmasan gyűjtögeti listájára a vén kontinens országainak legmagasabb pontjait is. Az Ahol a problémák eltörpülnek című motivációs élménybeszámolója viszont csak a két (eddigi) legmagasabb csúcs meghódítása köré épül. Bemutatja, milyen 5000 méteren az élet, és hogy abban a magasságban bizony egyszerre kicsivé válik a gond, ami indulás előtt még nyomasztónak hatott. Az előadás május 22-én, szerdán délután 5 órakor kezdődik a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum