2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Miskolc Városi Gyermeknap

SZTÁROKKAL AZ ELTŰNT GYERMEKEKÉRT

MISKOLC VÁROSI GYERMEKNAP  ÉS  EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA

“Ha nem tudod megmenteni az emberiséget, ments meg egy gyereket!”
(Kárász Róbert, a program ötletgazdája)

Az eltűnt gyermekek világnapját 1983. óta tartják meg, minden év május 25-én, Ronald Reagen amerikai elnök kezdeményezésére. A kezdeményezés indoka az volt, hogy 1979. május 25-én tűnt el New York városából egy hatéves kisfiú, Etan Patz. Soha többé nem került elő. Azóta ezen a napon rá és sorstársaira emlékeznek az egész világon.

Magyarországon az Ezer Lámpás Éjszakája 2011. május 25-én Budapesten debütált, amit idén 6. alkalommal rendeznek meg, 2016. május 29-én Miskolcon  és még 11  városban, valamint június 11-én Kisvárdán.

Ennek a civil kezdeményezésnek a célja az, hogy, felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére, valamint hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásában. A program a nemzetközileg is bejegyzett Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik. A program részét képezi még a „tejesdoboz” akció, aminek segítségével több tucat fiatalkorút sikerült megtalálniuk.

Megelevenedik a Népkert!

Miskolcon is, mint minden évben, egész napos rendezvényt szervez a Miskolci Kulturális Központ, amely a gyerekekről és a családokról szól. Szórakoztató gyerekprogramok sokasága várja majd a piciket és nagyokat egyaránt, lesz légvár, arcfestés, rajzfoglalkozás, lufihajtogatás, koncertek. A hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplői az elmúlt öt évben összesen több mint 100 koncertet adtak országszerte, ezzel is segítve a gyermekeltűnések problémájára való figyelemfelhívást. Idén is 12 városban több mint 50 előadó lép színpadra, és zenél az eltűnt gyermekekért.

A civil sátrakban felvilágosító programokkal és tanácsadással nyújtanak segítséget a gyermekeltűnésekkel kapcsolatban.  Minden helyszínükön az ORFK munkatársai adnak felvilágosítást, emellett látványos rendőrségi bemutatók is részét képezik a programnak.

A program legmeghatóbb része a több ezer led fénnyel világító léggömb magasba engedése, ezzel mutatva az utat minden eltűnt gyermeknek.

Fény, ami hazavezet.

2016. május 29. vasárnap 10-22 óráig
Miskolc, Népkert

10.00 Aszfaltrajzverseny regisztráció
11.00-11.4511.00-11.45 Rajzolás
10.30 Kreatív Táncstúdió    
11.00 NEMADOMFEL- Mesezenekar
11.45 A Nagy Buborékfújás
12.20 Aszfaltrajzverseny eredményhirdetése
12.40 A Békakirály – mesejáték      
13.00 óráig Népkert tündére és hercege jelmezverseny regisztráció
13.25 Népkert tündére és hercege jelmezverseny felvonulása
13.40  A Nagy Buborékfújás    
14.10 Számadó zenekar előadása és táncháza
14.30 Lufi hajtogatás – Manó- Manufaktúra
15.10 Miskolci Mazsorett Együttes
15.30 Népkert tündére és hercege jelmezverseny- eredményhirdetés
15.45 Az állatok nyelvén tudó juhász – Sebaj bábszínház
16.15 A KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes        
16.40 Zumba Ágival
16.50 Zenebona Társulat – Menőke- megzenésített mesés versek
17.30 Lufi hajtogatás a Manó- Manufaktúra bohócaival
18.00   Bagossy Brothers Company, Karmapolis, Horányi Juli, Belmondo

EZER LÁMPÁS játék

21:30 Lufik felengedése egy időpontban az egész országban

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK:

Minden órában planetáriumi előadások, kismesterség-bemutatók, táncház, arcfestés, póni lovaglás, lufi hajtogatás, játszó tér, ugráló-vár, játszóház, aszfaltrajzverseny, jelmezverseny, körhinta, vurstli, állatsimogató, utcazenészek,, Civil szervezetek bemutatkozása: Miskolci Kisbocsok Sakkszakosztály, Szimbiózis Alapítvány

„Járjunk a jövőben”: lézerharc- játék, íjászat, gömbfutball, tűzoltó autó bemutató, planetárium, naptávcső, sakk szimultán, repülő modell és sárkány készítés, rendőrségi bemutatók

A vendéglátásról gondoskodnak: szakácsok, kocsmárosok, pékek, cukrászok, kiskukták és a Miskolci Vigadó étterem

Támogató: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

FELHÍVÁS!

Légy te is a Népkert Tündére vagy Hercege, gyere és nevezz családoddal az Aszfaltrajz versenyre is!

A verseny időpontja: 2016. május 29.
A verseny helyszíne: Miskolc, Népkert

A Miskolc Kulturális Központ Családi Aszfaltrajz versenyt, valamint a Népkert Tündére és Hercege jelmezversenyt hirdet a Miskolc Városi Gyermeknap és Ezer Lápmás Éjszakája alkalmából.
Az első öt helyezett értékes nyereményben részesül, többek között egy családi, négy fő részére szóló ebéd, június 5-re a Vigadó étteremben, családi belépők tárlatlátogatással a Diósgyőri Várba (beváltató 2016. június 1-30. között, egyszeri belépésre).
A kicsik játékokat, plüss állatokat nyerhetnek.

A jelentkezés az Ifjúsági Házban (telefon: 46/412-50846/412-508, email: madacsi.agnes@ifihazmiskolc.hu), és a Népkertben, 2016. május 29-én 11 óráig lehetséges.
Az előzetes bejelentkezésnél várjuk a megjelölt versenykategóriát, nevet, életkort, címet és elérhetőséget (telefonszám, e-mail cím)

Gyertek és színezzük ki a Népkertet!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum