2021. 09. 18. szombat

Diána
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Jótékonysági Est Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztálya 2018. október 13-án a korábbi év nagy sikerére való tekintettel ismételten jótékonysági estet szervez a Miskolci Nemzeti Színház nagytermében.
A széleskörű összefogással szervezett jótékonysági est célja az osztály eszközparkjának bővítése, amely a XXI. század szakmai elvárásainak felel meg. A részleg különösen kiemelkedő tevékenységet végez a fej-nyaksebészeti onkológiai ellátás területén, ugyanis egy több szempontból is hátrányos helyzetű régióban egyedüli központként látják el a daganatos betegeket. Műtéti beavatkozásaik számára jellemző adat, hogy a 2016-os évben az osztály végezte hazánkban a 2. legtöbb fej-nyaksebészeti onkológiai beavatkozást.

Ez a kiemelt műtéti tevékenység, valamint országosan is elismert regionális vezető szerep magas minőségű, high-tech berendezéseket feltételez. Amellett, hogy az eszközpark az utóbbi években vitathatatlanul bővült, mégis égető szükség van új berendezések beszerzésére. A megvásárolni kívánt endoszkópos torony, és dióda-lézer használatával lerövidül a gyermek és felnőtt betegek ápolási ideje, minimál-invazív beavatkozások válnak elérhetővé, és nem utolsósorban jelentősen csökken a műtéti megterhelés, valamint a műtét utáni fájdalom. A fenti eszközök beszerzésével az utóbbi években rutinná vált – országosan is egyedülálló – beavatkozásokon túl a műtéti paletta tovább bővülhet.

Az osztály megőrizheti országos szerepét az onkológiai sebészet, a koponyaalapi sebészet és a műtéti hallásjavítás terén is.

A jótékonysági esten elismert művészek lépnek fel, akik felismerve kezdeményezésünk jelentőségét, önzetlen támogatásukról biztosítottak. Az est háziasszonya, és rendezője Radnai Erika színművész. A fellépők: Miskolci Szimfonikus Zenekar, Jancsó Dóra színművész, Varga Andrea színművész, Seres Ildikó színművész, Odor Kristóf színművész, Szőcs Artúr színművész, Veréb Tamás színművész, valamint Aranyosi Péter és Bellus István humoristák.

A rendezvény lehetséges támogatási formái: pénzbeli támogatás, a jótékonysági esten való részvétel és jegyvásárlás, illetve egyéb adomány felajánlása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum