2021. 07. 28. szerda

Szabolcs
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Játszani jó!

Juhászné Ceglédi Tünde paverpol alkotásaiból és viaszképeiből nyílik kiállítás a Szabó Lőrinc Könyvtárban szeptember 14-én, csütörtök délután 5 órakor.

Játszani jó – mert játszani csak örömmel lehet. Juhászné Ceglédi Tünde, a Drogambulancia Alapítvány elnöke, a Miskolci Drogambulancia vezetője számára az alkotás is játék: a kikapcsolódás lehetősége, az öröm forrása. Ő azok közé tartozik, akik naponta megtapasztalják, milyen fontos feloldódni ebben az örömben – hiszen nemcsak a maga életét teszi szebbé vele, hanem tudatosan használja a munkájában is.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában nyíló kiállításán két különböző technikával készült munkáit mutatja be. A paverpol új technika, olyan speciális anyag, ami ragasztó- és keményítőhatással is rendelkezik, így alkalmas arra, hogy puha anyagokból, például textilből szobor készülhessen. A viaszfestés ősi módszerét viszont már az ókori egyiptomiak is alkalmazták, igaz, akkor még nem speciális vasalóval olvasztották és vitték fel az anyagot. A lényeg azonban ma is ugyanaz: a színekkel és a mozdulatokkal való kreatív játék.
A Játszani jó! című kiállítást Soltész Ágnes nyugalmazott könyvtáros nyitja meg szeptember 14-én, csütörtök délután 5 órakor, közreműködnek a Miskolci Egressy Béni–Erkel Ferenc AMI növendékei. A tárlat október 27-éig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum