2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Játszani jó!

Juhászné Ceglédi Tünde paverpol alkotásaiból és viaszképeiből nyílik kiállítás a Szabó Lőrinc Könyvtárban szeptember 14-én, csütörtök délután 5 órakor.

Játszani jó – mert játszani csak örömmel lehet. Juhászné Ceglédi Tünde, a Drogambulancia Alapítvány elnöke, a Miskolci Drogambulancia vezetője számára az alkotás is játék: a kikapcsolódás lehetősége, az öröm forrása. Ő azok közé tartozik, akik naponta megtapasztalják, milyen fontos feloldódni ebben az örömben – hiszen nemcsak a maga életét teszi szebbé vele, hanem tudatosan használja a munkájában is.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában nyíló kiállításán két különböző technikával készült munkáit mutatja be. A paverpol új technika, olyan speciális anyag, ami ragasztó- és keményítőhatással is rendelkezik, így alkalmas arra, hogy puha anyagokból, például textilből szobor készülhessen. A viaszfestés ősi módszerét viszont már az ókori egyiptomiak is alkalmazták, igaz, akkor még nem speciális vasalóval olvasztották és vitték fel az anyagot. A lényeg azonban ma is ugyanaz: a színekkel és a mozdulatokkal való kreatív játék.
A Játszani jó! című kiállítást Soltész Ágnes nyugalmazott könyvtáros nyitja meg szeptember 14-én, csütörtök délután 5 órakor, közreműködnek a Miskolci Egressy Béni–Erkel Ferenc AMI növendékei. A tárlat október 27-éig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

ZsÖK programajánló augusztus 15-22. Múzeum Utca Plusz Időpont: augusztus 18–21. Helyszín: Káptalan utca Összművészeti kavalkád veszi birtokba a …

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…