2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

II. SZABÓ LEVENTE EMLÉKTÚRA

A Rotary Club Sátoraljaújhely 2016. május 21-én második alkalommal szervezi meg túráját elhunyt alapító tagjára, Szabó Leventére emlékezve.

A hagyományteremtő céllal először múlt évben indított túrát minden évben megrendezzük, ezzel is tisztelegve barátunk emléke előtt, aki elnöki éve közben, 2014. október 17-én távozott el közülünk.

Az első alkalommal felavattuk a Gombos István fafaragó művész által készített kopjafát a Magashegy középső állomásánál.
A túrával nem csak az emlékezés a célunk, hanem a Rotary szellemiségével összhangban a baráti kapcsolatok ápolása és természetesen a Sátoraljaújhely környéki természeti és épített látnivalók bemutatása és népszerűsítése, különös tekintettel a Zemplén Kalandpark élményelemeire, köztük a legújabb, egyedülálló Sólyom átcsúszóra és a Dongó kabinra (http://www.zemplenkalandpark.hu/).

Az ebéd tervezése miatt kérjük, részvételi szándékát mindenki jelezze a létszám megadásával a következő e-mail címen csaba.fuzi@continentaltobacco.com 2016. május 17-ig.

Szálláslehetőség:
Hotel König***
E-mail: info@hotelkonig.hu
Telefon: +36/47/523-400
+36/70/3944578
http://www.hotelkonig.hu

Múzeumkert Panzió és Vendéglő
Széphalom Kazinczy út 247
Telefon: +36/47/321-889
E-mail: muzeumkert@freemail.hu
http://www.muzeumkertvendéglő.hu

Program:

9:15-9:30    Gyülekező Sátoraljaújhelyben a Piac téren
9:30    Túra indulása, melynek első szakasza 6,5 kilométer hosszú
11:30    Várható érkezés a Zemplén Kalandparkba
12:00    Szalag felkötése a Szabó Levente emlékére készült kopjafára
12:30    Ebéd a Kalandpark területén, melyet önköltséges (1.000.- Ft-os) áron a Rotary Club Sátoraljaújhely biztosít. Az ebéd árát a kihelyezett adománygyűjtőbe kell mindenkinek beletennie.
Extra igények a Kalandpark büféjéből elégíthetőek ki.

14:00-től    Szabadprogram, a Kalandpark elemeinek kipróbálása (önköltséges)
kb. 16:00    Gyalogos visszaút a kiinduló állomásra (ez a szakasz 4,0 km)

A túra útvonala és leírása:
Piac tér – Májuskút utca – Nagy nyugodó – Körtefa nyereg – Bükkös tölgyes – Vörös nyereg – Zemplén Kalandpark.

Az első 2 kilométer emelkedő épített út, majd 1 kilométer további emelkedő, de már fenyves és tölgyes vegyes erdőben a Nagy nyugodóig. Ez az első szakasz az emelkedés miatt fizikailag közepesen megterhelő, ezután a túra útvonala zömében lefelé tart. A Körtefa nyereg állomásig fiatal tölgyesesen vágunk át, majd egy irtásos részen csodálatos kilátás kínálkozik a Zemplén dombjaira. Az állomástól idősebb bükkös tölgyes erdőben vezet az utunk egészen a Vörös nyereg állomásig. Itt figyelni kell az útvonalra, mert a hiányzó turista jelzések miatt könnyen eltéveszthető (a kb. 50 méterre lévő elágazásnál a baloldali utat kell követni). Ismét fiatal tölgyesen vágunk át, majd újra öles tölgyek között érünk a sípályákat érintve a Zemplén Kalandpark területére.

Mivel a túra követi a Zemplén Tanösvény állomásait a kihelyezett információs táblákról sokat megtudhatunk a Zemplén adottságairól és az élővilágról.

Javasolt az időjárásnak megfelelő kényelmes túra öltözet, legalább kényelmes edzőcipő, de ha van, túrabakancs. Ivóvizet mindenki hozzon magával, mert az út első szakaszán biztosan szükség lesz rá.

Mindenkit szeretettel vár
a szervező bizottság!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum