2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 423 HUF
1 GBP 483 HUF

Herman Ottó Múzeum – Programok október végéig

október 20. 17:00 FELEDY-HÁZ

Arany Miskolc —aranyversek: Csorba Piroska köszöntése —Irodalmi Fonó

Csorba Piroska Arany Miskolc című új kötete az idei könyvhétre jelent meg. A különleges hangulatú, különleges és gyönyörű verseket tartalmazó kötet anyagából próbálunk élő hangú előadásban egy újabb csodát varázsolni.október 21. 15:00 HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÖZPONTI ÉPÜLET

Képtári versek —Csontváry az irodalomban

A művészetek találkozása: hogyan ábrázolja a festő és hogyan jeleníti meg a költő ugyanazt a témát? Meghívott vendég: Jász Attila József Attila-díjas költő.

október 24. 17:00 SZÍNHÁZTÖRTÉNETI ÉS SZÍNÉSZMÚZEUM —THÁLIA-HÁZ

„Óh, bajadérom…” —A „Kelet tánca” és a revü világa

A miskolci színészmúzeum operettklubjában a Magyar Operett Napján A bajadér c. operetthez kötődően a revü és a keleti táncok, főként a hastánc kapcsolatát járjuk körbe.

Meghívott vendég: Kertész Gabriella Gigi, táncos, régész-történész

október 25. 17:00 PAPSZERI ÖREG KIÁLLÍTÁSI ÉPÜLET

„A nálad letett ajándékot megőrizzed” (2Tim 1,14) —A megyaszói református templom festett berendezése a Herman Ottó Múzeum gyűjteményében című tárlat kiállításmegnyitója

A Herman Ottó Múzeum új tárlatán a megyaszói református templom festett berendezése és istentiszteleti tárgyai segítségével megidézzük a reformáció korát és tisztelgünk az ötszáz éve megindult reformáció előtt.

október 26. 15:00 HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÖZPONTI ÉPÜLET

Krimi-körút a múzeumban

Mi történik zárás után a múzeumban, és mit rejtenek a kulisszák? A Képtárból indulva látogatóink egy különleges nyomozás szereplői lehetnek. Mindössze néhány nyom és saját logikájuk lesz segítségükre az Egressy fivérekhez kötődő rejtélyek megoldásában.

(max. 15 fős csoportokban)

október 27. 17:00 FELEDY-HÁZ

Seres László. Rajzok és festmények, 1963-1970, 2006-2016 könyvbemutató

A könyvbemutatón Kishonthy Zsolt, a kötet szerzője és Zemlényi Attila, a MŰÚT folyóirat főszerkesztője beszélget a művésszel.

október 30. 16:30 HERMAN OTTÓ MÚZEUM KÖZPONTI ÉPÜLET

Arany János és a humor

A Toldi és A walesi bárdok kétszáz éve született költőjét —művein keresztül —most olyan oldaláról ismerhetjük meg, amelyet az oktatás és közművelődés kevésbé helyez előtérbe. Ez pedig nem más, mint a szellemesség. Arany sokrétű és sajátos, „derült” humorát Nyíri Péter irodalomtörténész mutatja be előadásában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…

További cikkek