2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 403 HUF
1 GBP 467 HUF

Furmint Február Miskolc: Kóstolj bele újra!

Az idén majd  ötven borászat képviselteti magát és a város nyolc nívós étterme kínál ínyencségeket a Furmint Február Miskolc rendezvényén. Tokaj-hegyalja legizgalmasabb Furmintjait készítő pincészetei sorakoznak fel újra február 8-án 17 órától új helyszínen, a Népkerti Vigadóban. Harmadik alkalommal is változatlan a cél: a minőségi borok népszerűsítésére fókuszál a program és egyben a találkozás lehetőségét is kínálja a borászok és borkedvelők között. Közel száz féle bor kerül terítékre egy térben.
Meglepő, hogy a Tokaj-hegyaljai borászoknak ritkán adódik módjuk miskolci bemutatkozásra. A régió legendás borvidéke, amely a magyar bort a világban is ismertté tette, itthon nagyobb figyelmet követel. Ezért is született a Furmint Február Miskolc ötlete kapcsolódva a már népszerű, azonos elnevezésű országos programhoz. A Furmint az a szőlőfajta, amely jól közvetíti a tokaji talaj sokszínűségét, számtalan stílusjegyet hordoz, fantáziadús. Alkalmas arra, hogy a hazai és külföldi fogyasztók érdeklődését is felkeltse.
A szervezők vezérelve a meghívásnál elsősorban a minőségre törekvés, hogy a látogatók nemzetközi mércével mérve is remek borokat kóstolhassanak és azok alkotási folyamataiba is bepillantást nyerhessenek a beszélgetések révén. A jelenlévők között a nagy birtokok (cca.100 hektáron gazdálkodók) tulajdonosai  kifinomult stílust, megbízható, szinte állandó minőséget képviselnek. A kis borászatok (cca.2-8 hektáron gazdálkodók)  pedig egyedi, izgalmas, évjáratonként változó nedűket alkotnak, de mindig magas minőség jellemzi őket is. Érdemes lesz megkóstolni többek között ezért a Barta Furmintot, az Árvay Furmintot vagy a Budaházy pincészet borait. A nagy pincészetek közül pedig kihagyhatatlanok a Disznókő borok. A finom innivaló mellé pedig sikertörténetek járnak, melyek kapcsán méltán lehetünk büszkék hazánk borászaira.
Az idei sétálókóstolóra gasztronómiai kuriózumokkal készülünk újra, hisz jön a Gasztro Klaszter Miskolc. A szerveződés kilenc éttermet tömörít, melyek mind erre az alkalomra egy-egy csemegével készülnek. A Világbéke, a Drót, a Népkerti Vigadó a Végállomás, a Desszertem, a Leves, a Rossita, a Via Piano és a Tókert Étterem a Furmint ízhatását erősítő falatokat szervíroz! A rendezvényen bemutatkozik a Miskolci Autista Alapítvány. A szerveződés új Barka Vendégház projektjéről és a Maacraft Kézműves Műhelyről tájékoztat. A program főtámogatója a Mercedes Benz Miskolc. Az autóforgalmazó legújabb modelljeit állítja ki és meglepetést készít az eseményre. A program az idén is kihagyhatatlan. Akik ezt az elmúlt években megtapasztalták már váltottak jegyet!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum