2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

Filmvetítés és Palya Bea koncertje zárja az október 23-ai ünnepi programokat

Pécsett az október 23-i megemlékezések zárásaként este 18.30-tól ünnepi műsor látható a Kodály Központban. A részvétel ingyenes, de regisztrációs jegyhez kötött.

A műsor keretében Péterffy Attila, Pécs polgármestere köszöntőt mond és átadja a Szabadság-díjat.

 

A program a Láthatatlanok című film vetítésével folytatódik. A dokumentumfilm azokról szól, akik a legtovább kitartottak 1956-ban. Tisztelgés a „mecseki láthatatlanok” előtt, akik nem haboztak megvédeni hazájuk nehezen kivívott szabadságát és november 4-én az erdőbe húzódva, második világháborús fegyverekkel vették fel a harcot az elképesztő szovjet túlerővel szemben. Rendező: Cs. Nagy Sándor.

 

A műsor második részében Palya Bea és zenekara ad koncertet. Palya Bea énekes-dalszerző-coach a magyar zenei élet meghatározó, és folyton megújuló alakja. Átalakulásait dalba gyúrja: a közönsége füle hallatára növekszik egyik állapotból a másikba, és pont ettől annyira magával ragadó: Bea nemcsak magáról énekel, hanem rólunk is. Dalai a lélek mélyéről törnek fel, azt érezzük, hogy ott már mi is jártunk. Koncertjei közösségi élmények, megdöbbentő őszinteségű dalszövegeiben vall a legfontosabb emberi témákról. Mindezt egy népzenei gyökerekkel bíró saját zenei nyelv röpteti még magasabbra, ott zeng benne a magyar, bolgár, cigány örökség. Zenésztársai virtuózok és szabadok, a színpadról lesüt a szeretet melege, a zene ereje.

A részvétel ingyenes, de jegyhez kötött, amiket a ZsÖK NKft. infopontjain lehet személyesen igényelni. Egy vásárló maximum 4 db jegyet igényelhet.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek