2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Disznótoros Kapuzörgetőkkel

A „Kapuzörgető” Helyi identitás és kohézió erősítése projekt az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület és konzorciumi partnere, a Miskolc Város Kultúrájáért Közalapítvány kezdeményezése. 
A program célja Miskolc Győri kapu városrészében működő aktív közösségek támogatása és új közösségek létrehozása olyan itt lakók, itt tevékenykedők segítségével, akik szeretnének közösségben kibontakozni. Ezen cél eléréséhez munkánkat közösségi beszélgetésekkel, interjúkkal, fórumokkal kezdtük meg 2018 tavaszán. Az Ifjúsági és Szabadidő Házban közösségi információs pontot alakítottunk ki. A tervezési szakaszt közösségi felmérés, majd ennek eredményeként három évre szóló cselekvési terv elkészítése zárta le, amely munkában – mind minden más programelemben – a lakosság aktív magja is tevékenyen részt vett.  Olyan akciókat, folyamatokat foglal magában ez a terv, amely megvalósításában az itt élők maguk is részt vesznek ötletgazdaként, szervezőként és megvalósítóként egyaránt. Ezek a programok mind-mind közösségi igényeket elégítenek ki, megvalósításuk 2018 szeptemberétől folyamatos. Ilyen akció keretén belül szerveztük meg következő ünnepváró eseményünket, melynek címe:

„Győri kapui disznótor a Kapuzörgetőkkel”

Ideje: 2019. február 9. (szombat)

Helyszíne: József utcai Ifjúsági Sportpálya 3531 Miskolc, József utca 30.

Program:

10.00-14.00 Jótékonysági disznótoros mulatság

Ennek keretében farsangi ünnepváró eseménnyel kedveskedünk a lakosságnak, amely során látvány kolbásztöltés, tepertőkészítés, hurka, szűzpecsenye, oldalas és egyéb disznóságok frissen sütése garantálja a látogatók kulináris élvezetét.

Közben…

–        Csanya Róbert muzsikál

–        Kézműves vásár: termelői méz, kerámiák, levendula illatzsákok, chilis termékek, egyéb kézműves portékák.

–        Akik valami másra is vágynak, azokat friss lángossal, finom farsangi fánkkal, forró téli italokkal, jóféle pálinkákkal, teával és üdítővel várjuk.

 

A belépés INGYENES, de helyszíni regisztrációhoz kötött!

 

A disznótor közösségi jellege mellett egyben jótékonysági program is, melynek bevételéből egy olyan kiadvány elkészítését támogatjuk, amely a Győri kapuról szólna, szerkesztésében, a benne lévő cikkek megírásában a helyi lakosság szintén aktívan részt venne.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum