2022. 08. 10. szerda

Lőrinc
1 EUR 398 HUF
1 GBP 470 HUF

A Miskolci Állatkert alapításának 34. évfordulója

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén ünnepli megnyitásának 34. évfordulóját. Ebből az alkalomból augusztus 20-án egész napos ünnepi programokkal, meglepetésekkel várják a látogatókat. Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz – ezt vallják az állatkertben 34 éve, és ezért tesznek is minden nap.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark lakossági összefogás eredményeként 1983. augusztus 20-án nyílt meg. Területe egy 21 hektáros gyertyános-tölgyes elegyes erdőben található, mely közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz, így ízelítőt ad a Bükk hegység gazdag növényvilágából is. Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy már 1355-ben királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben, így ez tekinthető hazánk legrégebbi múltra visszatekintő állattartó helyének.

Az állatkert több mint 120 állatfaj és -fajta mintegy 700 egyedét mutatja be, ahol a látogatók megismerkedhetnek a hazai erdők állatvilágával, távoli földrészek egzotikus állataival, és a ma már szintén érdekességnek számító őshonos háziállatfajtákkal is. Az állatkert feladatának tekinti azt is, hogy az állatok bemutatása mellett felhívja a figyelmet a minket körülölelő természet apró csodáira, így ezen a napon az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) Engedd élni! – Let it Grow! elnevezésű természetvédelmi kampányához csatlakozva a helyi élővilág sokféleségére hívja fel az állatkertbe érkezők figyelmét.

További részletes programokat az állatkert weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

Kiemelt időpontok és újdonságok:

10:15 – Borz és Holló kifutó átadása
(Két új állatfajjal bővül az állatkert állatállománya. A társas kifutót átadja: Molnár Attila, állatkertvezető)

13:00 – Hüllők és rovarok testközelben

(Kígyók és egyéb hüllők a terráriumokon kívül)

Megújul a baromfiudvar: őshonos magyar baromfiak népesítik újra be a baromfiudvart

10:00-tól Arcfestő bohócok

]

Krajnyák Zoltán
zoopedagógus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek