2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • A kiscsillagászokat, a művészpalántákat és a törirajongókat is várják a nyári táborok!

A kiscsillagászokat, a művészpalántákat és a törirajongókat is várják a nyári táborok!

Ötféle tematikus gyerektábort indít nyáron a Zsolnay Örökségkezelő NKft: a természettudományos kalandra, a Kortárs Junior művészeti táborokra és a történelmi rejtélyek kedvelőinek szóló Jövőkódra egyaránt igaz, hogy az ismeretterjesztés mellett rengeteg élményt, játékot és kalandot kínálnak.

A napközis, tehát nem ottalvós táborokban a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására, hogy az ifjú résztvevők nyugodtan fókuszálhassanak a kalandokra.


KORTÁRS JUNIOR – Ió Ció Absztrakció

Időpont: június 21-25.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály 7-10 év
A gyerekek birtokba veszik az m21 Galériát, a Kemence Galériát, ellátogatnak a Széchenyi téri Pécsi Galériába és felkeresik aktív pécsi absztrakt festők műtermeit is. A tábor során körüljárják az absztrakció fogalmát, és megtanulnak eligazodni a felnőttek számára is izgalmas kérdésben: Mit tegyünk annak érdekében, hogy ne rohanjunk ki a galériából, ha egy absztrakt művészeti alkotással találkozunk, vagy nem értjük mi van a képen?
Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/o-cio-absztrakcio

JÖVŐKÓD felfedező tábor

Időpont:
1. turnus: június 28. – július 2.
2. turnus: július 12 – 16.
Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont
Korosztály: 9-12 év
Múltidéző – jövőkutató kalandozások Pécs belvárosában! A résztvevőket a valóság és a fikció szülte történetek világába varázsolják, ahol mesék, játékok, kalandok várják őket. Egy történelmi expedíció keretében megismerhetik Pécs történetét, titokzatos ódon épületeit, és aki megfejti az évezredes kódot, az választ kaphat a lehetséges jövőre is.
Részletek és jelentkezés: https://www.pecsorokseg.hu/programok/jovokod-felfedezo-tabor-2021-1

Természettudományos kaland

Időpont: július 5-9.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály 7-10 év
A természettudományok kedvelői játszva belekóstolhatnak a fizika, a biológia, a kémia és a földrajz egyes területeibe, kiemelt figyelmet fordítva a csillagászatra. Mi várja a résztevőket? Többek között látványos planetáriumi bemutatók, humorral kevert fizikai kísérletek, csillagászati foglalkozások és a Labor – Interaktív Varázstér izgalmas játékai!
Részletek és jelentkezés: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/termeszettudomanyos-kaland-nyari-tabor-a-zsolnay-negyedben

KORTÁRS JUNIOR – Plakát, vagy amit akartok!

Időpont: július 5-9.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály: 11–14 év
Miért fontosa plakát? Lehet-e az egy műalkotás? Mit kommunikálunk vele? A tábor során a színházi plakátok kerülnek fókuszba. Ennek kapcsán egy kétnapos drámafoglakozáson is részt vesznek a gyerekek, és drámatanár segítségével létrehoznak egy előadást. Vendégük lesz az egyik legismertebb kortárs festőművész, plakátművész, Pinczehelyi Sándor, és plakátokat készíthetnek a Drukker nyomdaműhely segítségével. A tábort záró komplex művészeti előadásra a szülőket is várják!
Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/plakat-vagy-amit-akartok

KORTÁRS JUNIOR – A mi Camera Obscuránk…

Időpont: augusztus 23-27.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Korosztály: 11–14 év
Hogyan születik meg egy fénykép? Hogyan fényképeztek, mikor még nem voltak okostelefonok? Hogyan készíthetünk képrögzítő eszközt mi magunk? A foglalkozás Lucien és Rodolf Hervé fotókiállítására reflektál, amely ebben az idősávban az m21 Galériában lesz látható. A gyerekek mindent megtudnak a fotózásról, megépítenek egy nagyméretű Camera Obscurát, és a tábor során készült alkotásokat a Szamárfül Fesztiválon bemutatják egy kiállítás keretében.
Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/a-mi-camera-obscurank..

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…