2023. 12. 11. hétfő

Árpád, Árpádina
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

A kávé melegen is finom!

ÚJRA ÉRTŐ KÖZÖSSÉGBEN AZ ANYUKÁK

Beindult az élet a Női Erőforrás Család- és KarrierPONT közösségi tereiben Miskolcon a Weidlich udvarban. Az online felület kínálta lehetőséget is  részben megtartva, de kinyitott és nagy lendülettel folytatja programjait a szerveződés. Legkurrensebb szolgáltatásai, a  HR tanácsadás nőknek Szőllősi Andrea szakértővel csütörtökönként és a jogi tanácsadás nőknek Dr.Stipta Zsuzsa ügyvéddel keddenként folytatódik. Az előbbi az anyukák, nők visszajutását a munkaerőpiacra segíti, míg az utóbbi munkajoggal, családjoggal vagy bármilyen jogi témával kapcsolatban igazít el.

Test-orientált egyéni kísérés zajlik hétfőn és csütörtökönként Kishonthy-Kardos Ritával. A coaching szemléletű program segít egy lépést tenni afelé, hogy a résztvevő elmozduljon az életben a vágyott állapot irányába, egy jelenleg aktuális problémát vagy szituációt illetően. A beszélgetésen túl minden alkalomnak része egy-két testorientált gyakorlat (befelé figyelés, mozdulat általi kifejezés), mely segítségével mélyebben körbejárhatja a résztvevő a felvetett kérdést. A test, a lélek és az elme összekapcsolódásának módjait kutathatja, tanulhatja.

Újra van Szülésélmény kísérés, ahol a kismamák saját történetüket a mese és a testérzetek segítségével közelítik és fejtegetik. Foglalkozásvezetők: Kishonthy-Kardos Rita, Zámborszky Eszter. Legközelebbi alkalom július 15-én lesz. Az újrainduló Baba-mama klubban pedig június 25-én arról lesz szó, hogyan meséljen a szülő a gyereknek, mi mindent tanulnak a kicsik a mesélésből, hogyan fejlesztik szókincsüket, érzelmi készségeiket, de még az is kiderül, mit hozhat a család életébe a mese, a történetmesélés bevezetése. Július 9-én Tuczai Rita javasol technikákat és trükköket szülőknek Családi Fotóalbum címmel, amivel tudatosabban készíthetnek családi fotókat, hogy megtámogathassák gyerekeik rajzolási kedvét és személyesebbé tehessék az őket körülvevő tárgyi világot.

Rendszeresen jelentkezik a Nők egymás közt program Konkoly Ritával. A csoportos coaching egy motiváló közösségben segít ránézni az egyént foglalkoztató problémákra és abban megoldást lelni. Közelebb hozzád címmel kétnapos párkapcsolati kötődést erősítő ön- és társismereti tréning zajlik pároknak Juhász Zsófia párterapeuta, HMT tréner vezetésével július 11-én és 18-án. A programban résztvevő öt párnak lehetősége van alaposan megismerkedni a felnőtt kötődés és szerelem természetével a legújabb pszichológiai kutatások tükrében, és biztonságos közegben személyes tapasztalatokat szerezni a saját párkapcsolatukban zajló konfliktusok hátterében húzódó érzelmi folyamatokról.

Egész nyáron arttér-találkozások eseménysorozat lesz. A közösségépítő program július 1-től szerdánként hat alkalommal jelentkezik a Népkerti Vigadóban és a párkapcsolatépítés, a házasság, a szülés, a családi konfliktusok, stb. témaköreit járja be. A rendezvény közösségi beszélgetés összművészeti csemegével és gasztronómiai kitekintéssel.

Az eseményekről részletesen a Női Erőforrás, Család- és KarrierPONT Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők és az ingyenes programokra jelentkezési lehetőséget is itt találnak. A közösségi oldalon ezentúl számos információ fellelhető női és segítő témákban. A karantén idején megkezdett sorozatainkat is folytatjuk.  Az Anyák cikksorozat, Rónai Györgyi szociális munkatárs beszélgetése kismamákkal. Folytatódik a #nemvagyegyedül tájékoztató filmsorozat Hiripi Edina szakmai vezetővel. Van Borsmenta tanácsadó netspot sorozat Juhász Zsófia pszichológussal és számos más érdekesség is fellelhető a Facebook-hírfolyamban. Az érdeklődők a programokról e mellett a projekt weboldalán is tájékozódhatnak (noieroforrasmiskolc.hu).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bányák és barlangok ibolyántúli fényben Berentés Ágnes fotókiállítása Ibolyántúli fényben készített barlangi fotókból nyílik a Herman Ottó Múzeum …

További cikkek