2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • A Dialóg Egyesület az Állampolgári Részvétel Hetén – 2015. szeptember 21-26.

A Dialóg Egyesület az Állampolgári Részvétel Hetén – 2015. szeptember 21-26.

A Dialóg Egyesület idén is csatlakozik az Állampolgári Részvétel Hete elnevezésű nemzetközi programsorozathoz, mely során a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiummal, és a Holdam Egyesülettel közösen valósítunk meg programokat. Ezévben szeptember 21. és 26. között számos színes eseménnyel várjuk az állampolgárokat, köztük szerkesztőségük képviselőjét is. Kiemelkedik a szeptember 26-i, szombati nap, amikor is az Avas városrész 2. ütemének különböző helyszínein (Avasi Közösségi Kávézó, Avas Városközpont, Avasi Közösségi Kávézó, Mandulás sétány) 9 és 16 óra között különböző programokkal igyekszünk felhívni az állampolgárok figyelmét a civil részvétel fontosságára.

A „Vedd ki a részed!” elnevezésű nap programját itt olvashatja, az egész hétre lebontott, részletes programot pedig a csatolt dokumentumban:

9.00-12.00 Önszerveződések, Avasi kezdeményezések kitelepülése a Mandulás sétányon és az Avasi Közösségi Kávézó előtt (Kézműves és Patchwork klub, Idegennyelvi klub, Ping pong kör, TEA, panelkertészek)

9.00-12.00 Egyedülálló Anyák hangja – Meddig bírja? Utcai performance, Holdam Egyesület

9.00-12.00 Avasi Üzenőfal – Interaktív beszélgetés az avasi lakosokkal az Avasi Posta mellett

10.00-13.00 Máltai Szeretetszolgálat kézműves foglalkozásai, Hitel-S tanácsadás, információnyújtás, rajzpályázat eredményhirdetése.

10.00-15.00 Szomszédsági sátor a Közösségi Tér előtt – Beszélgetés a pozitív kezdeményezésekről, amelyeket az avasi lakosok valósítottak meg a közösségi tervezés és cselekvés által. A közösségek lehetőséget kapnak, hogy mások számára is láthatóvá tegyék tevékenységeiket.

10.00-13.00 E-dialóg honlap bemutatása

10.00-12.00 Családi fotózás a Közösségi Térben

10.00-13.00 Avasi Teletár Postamúzeum bemutatása (M)ÉRTÉK munkacsoport (helyi értékek kutatása és bemutatása)

10.00-16.00 Street Art – Köztéri festés az Avasi Közösségi Kávézó előtt.

13.00-14.00 Workshop: Hogyan oldható meg egy lépcsőházi energia minimalizálása különböző módszerekkel.

14.00-15.00 Az elkészített fa kültéri díszek kifüggesztése

15.00-16.00 KÖZÖD?! – kerekasztal beszélgetés a közjóról és a demokratikus szerepvállalásról – Avasi Közösségi Tér

Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára!

A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek,

·         egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy

·         megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

Az elmúlt években összesen több ezer akció/esemény valósult meg a Hét során csak Magyarországon, több-száz településen és több-száz közösség, civil szervezet csatlakozásával azért, hogy megmutassuk, az állampolgárok részvétele nem csak utópia, hanem a legalapvetőbb közös ügyünk. És mindezt 20 országban tesszük! Az ÁRH alapvetően nem „nagy rendezvényekből” áll. Erejét a csatlakozók és akciók/programok sokasága, sokszínűsége adja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…

További cikkek