2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • A Dialóg Egyesület az Állampolgári Részvétel Hetén – 2015. szeptember 21-26.

A Dialóg Egyesület az Állampolgári Részvétel Hetén – 2015. szeptember 21-26.

A Dialóg Egyesület idén is csatlakozik az Állampolgári Részvétel Hete elnevezésű nemzetközi programsorozathoz, mely során a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiummal, és a Holdam Egyesülettel közösen valósítunk meg programokat. Ezévben szeptember 21. és 26. között számos színes eseménnyel várjuk az állampolgárokat, köztük szerkesztőségük képviselőjét is. Kiemelkedik a szeptember 26-i, szombati nap, amikor is az Avas városrész 2. ütemének különböző helyszínein (Avasi Közösségi Kávézó, Avas Városközpont, Avasi Közösségi Kávézó, Mandulás sétány) 9 és 16 óra között különböző programokkal igyekszünk felhívni az állampolgárok figyelmét a civil részvétel fontosságára.

A „Vedd ki a részed!” elnevezésű nap programját itt olvashatja, az egész hétre lebontott, részletes programot pedig a csatolt dokumentumban:

9.00-12.00 Önszerveződések, Avasi kezdeményezések kitelepülése a Mandulás sétányon és az Avasi Közösségi Kávézó előtt (Kézműves és Patchwork klub, Idegennyelvi klub, Ping pong kör, TEA, panelkertészek)

9.00-12.00 Egyedülálló Anyák hangja – Meddig bírja? Utcai performance, Holdam Egyesület

9.00-12.00 Avasi Üzenőfal – Interaktív beszélgetés az avasi lakosokkal az Avasi Posta mellett

10.00-13.00 Máltai Szeretetszolgálat kézműves foglalkozásai, Hitel-S tanácsadás, információnyújtás, rajzpályázat eredményhirdetése.

10.00-15.00 Szomszédsági sátor a Közösségi Tér előtt – Beszélgetés a pozitív kezdeményezésekről, amelyeket az avasi lakosok valósítottak meg a közösségi tervezés és cselekvés által. A közösségek lehetőséget kapnak, hogy mások számára is láthatóvá tegyék tevékenységeiket.

10.00-13.00 E-dialóg honlap bemutatása

10.00-12.00 Családi fotózás a Közösségi Térben

10.00-13.00 Avasi Teletár Postamúzeum bemutatása (M)ÉRTÉK munkacsoport (helyi értékek kutatása és bemutatása)

10.00-16.00 Street Art – Köztéri festés az Avasi Közösségi Kávézó előtt.

13.00-14.00 Workshop: Hogyan oldható meg egy lépcsőházi energia minimalizálása különböző módszerekkel.

14.00-15.00 Az elkészített fa kültéri díszek kifüggesztése

15.00-16.00 KÖZÖD?! – kerekasztal beszélgetés a közjóról és a demokratikus szerepvállalásról – Avasi Közösségi Tér

Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára!

A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek,

·         egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy

·         megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

Az elmúlt években összesen több ezer akció/esemény valósult meg a Hét során csak Magyarországon, több-száz településen és több-száz közösség, civil szervezet csatlakozásával azért, hogy megmutassuk, az állampolgárok részvétele nem csak utópia, hanem a legalapvetőbb közös ügyünk. És mindezt 20 országban tesszük! Az ÁRH alapvetően nem „nagy rendezvényekből” áll. Erejét a csatlakozók és akciók/programok sokasága, sokszínűsége adja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az idei évben a hagyományos, sötétedés utáni Halloween Est rendezvényünket útfelújítási munkálatok miatt nem tudjuk megrendezni, azonban 2021. október…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum