2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Véget érnek a luxenek kalandjai

Az Ellenállás, Jennifer L. Armentrout nagy sikerű Luxen-sorozatának ötödik és egyben befejező része. Az Eredet kínzó függővége után, bizonyára mindenki kíváncsian várta már a folytatást. Armentrout elképesztő módon képes az olvasó érdeklődését még négy rész után is megtartani, sőt fokozni. Vajon hogy fog végződni kedvenc szereplőink története? Hány megpróbáltatást áll ki Katy és Daemon kapcsolata?

Az Ellenállásban az olvasó sok mindent megtudhat a luxenekről, többek között megismerheti a kegyetlen oldalukat is. A romantikus szál mellett meglepetések és fordulatok teszik letehetetlenné a regényt. A luxenek megszállták a Földet és mindenkire veszély leselkedik. Ettől kezdve nem marad más, mint az elkerülhetetlen végső összecsapás. Vajon melyik oldalra állnak a szereplők?

Armentrout egy gördülékeny, dinamikus cselekményű regénnyel ajándékozza meg olvasóit, továbbá gondoskodik róla, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak a történetben. Váltott narráció színesíti a regényt, így az olvasó abba az izgalmas helyzetbe kerül, hogy könnyen belát kedvenc szereplői fejébe. A szereplők karakterfejlődése említésre méltó; mindannyian sokat változtak a korábbi részekhez képest. Katy továbbra is egy nagyon belevaló, tettrekész lány; ez az egyik dolog, amiért annyira lehet szeretni őt, hiszen nem egy nyafogós, unalmas hősnő.

Néhány szeretett régi karakter mellett, új, izgalmas szereplők bukkanak fel a kötetben. Daemon nagy valószínűséggel továbbra is elkápráztatja majd olvasóit sármjával és vicces beszólásaival. Katy és Daemon két fiatal, akiket fűt a szerelem, és akik képtelenek egymás nélkül élni, így érthető módon az olvasó kap néhány pikáns jelenetet is a számos akciójelenet mellett. A függővég hiányából adódóan elmaradnak a könyv végi izgalmak, helyette egy kielégítő befejezést kapunk, ami bizonyára néhányaknak nagyon tetszeni fog, egyesek pedig talán túlságosan csöpögősnek fogják titulálni.

Az Ellenállás méltó befejezése egy érdekes sorozatnak, mely sokaknak hiányozni fog. Befejezése ürességérzetet hagy az emberben; ez is mutatja, hogy mennyire nehéz szabadulni a luxenek különleges világából és elengedni a szerethető és hiteles karaktereket. Egyetlen vigasz, hogy még egy további kötet várható a sorozat egyik szereplőjéről, Hunterről, mely már megjelent angolul – amíg az nem jut el hozzánk, addig marad az újraolvasás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek