2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Üt az utolsó óra?

Wesley Chu Időrabló sorozatának második részében James megissza a levét törvényszegő tettének, továbbá újabb kihívásokkal, problémákkal kényszerül megküzdeni.

Mint kronoember az időben utazva az a dolga, a múltból készleteket, technológiákat lopjon a túlélésük és a föld megmentése érdekében. Merthogy a 26. században a pestit okozta pusztítás szennyezettséget, hanyatlást és elhagyatottságot hagyott maga után. James egy alkalommal „letulajdonított” egy tudós hölgyet is, hogy megmentse a haláltól, valamint Elise Kimen kívül a húgát, Sashát is magával vitte. Ezzel a legfontosabb időtörvényt sértette meg. Hármuknak tehát menekülniük kell. Az Időostromban a bajok tovább szaporodnak, ugyanis tudomást szereznek James törvényszegéséről, ráadásul veszélybe kerül az időutazó-képessége is.

Csatlakozik hozzájuk az időutazás feltalálója, Grace Priestly és az elfrethek. Mindennek tetejében Jamesnek komoly problémával kell megküzdenie: nem tud szert tenni arra a szerre, amely megvédi őt az időutazás hatásaitól, ugyanis az rendkívül igénybe veszi a szervezetet. A kis magánakciót titokban tartani pedig nem sikerült, mert a naprendszer feletti kontroll megszerzéséért folytatott harcban részt vevő társaságok egyike tud Elise-ről, akit saját céljai érdekében ki is akar használni; az elfretheket pedig elűzik. Jamesnek segítségre van szüksége, amiért korábbi mentorához és üldözőjéhez, Levinhez fordul. A betegeskedő Sasha megmentéséhez pedig Doctor Titust hozza el.

Szerencsére női szereplőkből nincs hiány. Grace beképzelt karaktere passzol a tényhez, hogy ő az időutazás szülőanyja – és őt is lehet utálni adott esetben a törvényekért. Elise-nek vannak vezetői képességei, és elkötelezetten próbálja megtalálni a járvány ellenszerét. James hozza a tipikus főhős alkatot, hiszen ő a világmegmentő, ugyanakkor vannak tulajdonságai, amelyek kissé ellenszenvessé tehetik őt – de ez így van rendjén, hiszen nem egysíkú, hanem árnyalt a személyisége.

Ahogyan az Időrablóban, úgy az Időostromban is látványos csatáknak, szoros hajtóvadászatnak, hajszálakon múló megmentéseknek és megmenekvéseknek lehetünk tanúi. Viszont sajnos most is hiányzik a történet hátterének elméleti alapja. Ha ettől el tudunk tekinteni, akkor egy izgalmas és szórakoztató olvasmány a sorozat második része is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…