2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

Tűzről pattant bűnügy

A cselekmény közepébe vágva, egy szándékos gyújtogatással kezd az írónő, aminek következtében a hamuval lesz egyenlő egy ámis pajta.

Sajnos tragikus kimenetelű az esemény: az ámis közösség egy köztiszteletben álló fiatal férfi tagja életét veszti. Kate Burkholder beleveti magát a nyomozásba, mely során kiderül, hogy az áldozat nem biztos, hogy arany volt attól, hogy fénylett.
Továbbá nincs könnyű dolga, mert akadállyal is szembe kell néznie: az igazság kiderítését nehezíti, hogy a közösség tagjait alig lehet szóra bírni. Idővel a puzzle kezd összeállni, és úgy tűnik, hogy a tűzeset egy kezdő lökése volt a dominóeffektusnak, ami még több életet követel, és aminek végén szörnyű, az ámis közösség sötét oldalát felfedő titkok bújnak meg.
Ez az ügy kifejezetten nehéz, megterhelő Kate számára, mert személyes élményei. Tapasztalatai előhívnak belőle bizonyos emlékeket (ugyanis ámis gyökerei vannak). Viszont legalább van támasza vőlegénye, Tomasetti személyében. Míg az ámisok mindig is kiemelt fontossággal szerepeltek eddig a sorozat köteteiben, ezúttal az Égető titok más szemszögekben is megvilágítja őket, amelyekből nagyon egyszerűnek, már-már köznépnek tűnnek.
Az írónő kiváló munkát végez az ámis kultúra és hiedelmek megismertetése, különösképpen a halál és az isteni akarat kérdéskörei terén. Továbbá remekül ábrázolja az amerikai angol kultúrával való interakció dinamikáját. Az Égető titok, valamint sorozat élvezeti faktorában mindez sokat nyom a latba.
Linda Castillónak ezúttal is sikerült megtalálnia az egyensúlyt a történet alapját adó rejtély és Kate személyes élete közt. Az Égető titok sötét, kiélezett, akciódús és fordulatokkal teli thriller, amely ráadásul morális gondolkodásra is késztet. Ajánlott a sorozatot elölről elkezdeni, hiszen így rajzolódik ki egyre teljesebb kép az ámis kultúráról, valamint a szereplők háttere és jellemfejlődése is így mutatkozik meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Határtalan komfort és elegancia együtt? Igen, lehetséges! A legtöbb ember számára problémát okoz a megfelelő téli viselet kiválasztása. Különösen akko…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum