2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Rózsás kalandok

A romantikus történelmi regények kedvelőinek már bizonyára ismerősen cseng Philippa Gregory neve. A népszerű szerző, a tőle megszokott stílusban, ezúttal a Rózsák háborújának idejébe kalauzolja el olvasóit, új történelmi sorozatának első kötetében, A fehér királynéban. A szerző ismét megmutatja, hogy rendkívüli részletességgel képes egy adott történelmi korról írni, és elképesztő mélyen képes beleásni magát a részletekbe, hogy korhű leírást adhasson, természetesen a tőle megszokott izgalmakkal fűszerezve.

A regény középpontjában a kétgyermekes özvegy, Elizabeth Woodwill áll, aki meghódítja az angol király, Edward szívét és a felesége lesz. Számos rejtély övezi ezt az időszakot; e szerelem részleteit homály fedi, csakúgy, mint Elizabeth két fiának, a Towerből való eltűnését, mely máig fejtörést okoz a történészeknek. Elizabeth egy kivételesen erős nő, aki társadalmi rangja és az őt ért előítéletek ellenére küzdötte fel magát a királyi családba, s így neve végérvényesen bekerült a történelemkönyvekbe.

Az E/1-es narráció személyessé teszi Elizabeth elbeszélését, így az olvasó igazán közel érezheti magához a történetet. Gregory stílusa gördülékeny, így kellemes élménnyé teszi az olvasást, és észrevétlenül láncolja olvasóját regényéhez. A fehér királynéban számos csatajelenet is helyet kapott, így a regény izgalmas egyvelege lesz a szerelemnek, rejtélyeknek, küzdelemnek és háborúnak.

A fehér királynét könnyen a szívükbe zárják majd a történelmi regények és Philippa Gregory kedvelői, továbbá izgalmas olvasmány lesz azok számára, akik többet szeretnének megtudni a Rózsák háborújának idejéről. Gregory erőssége, hogy egy-egy történelmi korszakot rendkívül érdekfeszítően mutat be, így aki a történelemkönyvek szárazságától megtört, és a történelem iránti megcsappant érdeklődésével, elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is élvezetét fogja lelni egy történelmi regényben, bátran olvasson Gregoryt; e zseniális szerző bárkivel képes megszerettetni a történelmet, észrevétlenül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek