2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Rettenthetetlen vágy

J. Kenner az erotikára specializálódott: több trilógiája szól a két nem közti mágnesnél is erősebb, elsöprő vonzalomról. Nem meglepő tehát, hogy a Vágy-trilógia is ebbe a zsánerbe tartozik, amelynél a megszokott sémát használja: az első részben adott egy férfi és egy nő „Kínzó vágya”, akik közt a szerelem valamiért tiltott gyümölcs mindkét fél részéről, de ezzel mit se törődve mindketten le akarják szakítani az almát, aminek természetesen meglesznek a következményei – kérdés, hogy megéri-e.

A főszereplő páros hölgyemény tagja (az Angie és Lina néven is ismert) még tinédzserkorában elvesztette nővérét, ami után már csak Jahn bácsi maradt számára. Mikor ő is eltávozik az élők sorából, magával vitte a sírba unokahúga titkait is. A lány világa összeomlani látszik… A gyászban nincs egyedül: a férfi három mentoráltját, Evant, Taylort és Cole-t szintén mélyen érintik a történtek.

Angelina már egészen tizenhat éves korában szemet vetett egyikükre, mégpedig Evanra. Lépni nem mert, ráadásul érzései sajnos nem találtak viszonzásra, mert a négy évvel idősebb srác inkább csak egy idegesítő kistestvérként tekintett rá. Angie-nak mostanra barátja van – már ha valakit annak lehet nevezni, ha csupán testi kapcsolatot ápol vele –, ám az emlékműnél váratlan fordulat történik: a férfi már másként tekint rá, mint régen. Angie-nak azonban végig ott van nagybácsikája tanácsa a fejében, aki óva intette őt Evantól; nem beszélve a lány FBI-ügynök pasijáról, aki (mily’ meglepő) azon dolgozik gőzerővel, hogy levadássza Evant. Őt pedig a Jahnnak tett hűségeskü kötelezte arra, hogy tartson távolságot Angie-tól, azonban most zöld utat kapott, hogy megtegye, amire régóta vágyik.

A sztori fokozatosan építkezik Angelina fájdalmas múltjától egészen a jelenkorig.  Végig nagyon védtelen; döntésképtelensége és önbizalomhiánya irritáló lehet, pláne akkor, amikor végre elhatározza, hogy helytáll és nem adja magát könnyedén, Evan simán ledöntötte a falakat sec-perc alatt. Aki egy bad-ass főhős, akit ellenállhatatlan csáberő és irányító, szenvedélyes attitűd jellemez. Kicsit meglepő, hogy annak ellenére, hogy megvoltak az intim, meghitt pillanataik, valamiért nem érezni azt, hogy kötődne szerelméhez, ami miatt légyottjaik kicsit erőltetettnek tűnik, ami a szenvedélyesség rovására meg. Karakterét azonban mégis izgalmassá teszi sötét múltja és a családját övező titkok.

A Kínzó vágy mindvégig képes fenntartani a figyelmet, érdeklődést és feszültséget a szerelemből, vágyakozásból, vonzalomból, kéjből, erotikából álló kémiai koktélnak köszönhetően. A műfaj kedvelőinek semmiképp sem fognak csalódni J. Kenner regényében. A szürke ötven árnyalata-rajongók nem búsuljanak tehát, mert az írónő bőven gondoskodik az utánpótlásról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek