2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
Moziajánló

Moziajánló

MoziajánlóTörpök New Yorkban

A hivatalos definíció szerint egy törp három alma magas. Aprajfalva lakói hamarosan ellenőrizhetik alkotójuk, Peyo állítását, hiszen ellátogatnak a Nagy Almába, New Yorkba: már készül az a félig komputernimációs, félig élő szereplős 3D vígjáték, a Hupikék törpikék 3D (The Smurfs Movie, hazai bemutató 2011 nyara), amelynek ők lesznek a hősei. A történet szerint Ügyifogyi eltéved, és egy mesebeli átjárón keresztül a valódi világ közepébe, a Central Parkba zuhan, társai Törpapa vezetésével pedig segíteni próbálnak neki, így szintén New Yorkban kötnek ki: sarkukban természetesen Hókuszpókkal, akit Hank Azaria kelt életre. A rajzfilmsorozattól eltérően a varázsló a filmben nem akarja megenni a törpöket.

– Ezen sokat gondolkodtunk, de végül oda lyukadtunk ki, hogy nem a Sweeney Todd családi változatát akarjuk elkészíteni – magyarázza Raja Gosnell, rendező. – Most Hókuszpóknak csak a varázsereje fenntartásához volna szüksége a törpökből áradó mesés erőre.

A törpök a filmben olyanok lesznek, mintha élnének, ígéri a rendező, aki Scooby-Doo-t is vászonra varázsolta már. Ártatlanok lesznek, naivak és persze legfőképp nagyon viccesek és nagyon hupikékek.

 

Salt ügynök és a gyerekek

Az emberiség két csoportra osztható: van, aki soha semmire sem ér rá, és van, akinek valahogyan mindenre jut ideje. Angelina Jolie biztosan az utóbbiak közé tartozik. Hat gyereket nevel, nemrég fejezte be új akciófilmje, a Salt ügynök (Salt, hazai bemutató: augusztus 12.) forgatását, melyben a legveszélyesebb feladatok felvételéhez (leugrás egy hídról, kiugrás egy ablakból, autós üldözés, robbanás, menekülés) sem vette igénybe kaszkadőr közreműködését. Ezután pihenés nélkül folytatta a munkát egy másik kémfilmmel, melyben Johnny Depp oldalán láthatjuk majd – de közben arra is maradt ideje és energiája, hogy az ENSZ jószolgálati nagyköveteként Kolumbia és Ecuador határára utazzon. Majd onnan hazafelé pedig a múlt héten tett még egy gyors kitérőt Haitiba, ahol a januári földrengés után hajléktalanná vált gyerekeket látogatott meg.

Az Oscar-díjas színésznő Port-au-Prince közelébe, egy Santo nevű faluba utazott, a helyi SOS gyerekfaluba, ahol több mint 500 otthontalanná vált kicsi él. Vele együtt egy játékszállítmány is érkezett, és úgy tűnt, a színésznő csöppet sem siet: az estét közös játékkal és énekléssel töltötte, majd ott is aludt a faluban, az egyik gyerekházban.

Másnap persze már sietett tovább… várták a Salt ügynök-kel kapcsolatos promóciós feladatok.

 

A karate kölyök legyőzi apját

A karate kölyök nagyot ütött, és még tele van energiával. A film (The Karate Kid, hazai bemutató: szeptember 2.) a bemutatója utáni második héten is majd 30 millió dollárt gyűjtött az Egyesült Államok mozijaiban, és így, csupán tíz nap alatt bekerült a különösen sikeres filmek exkluzív klubjába: átlépte a 100 millió dolláros határt.

A tizenkét éves Jaden Smith és Jackie Chan főszereplésével készült, egzotikus helyszíneken játszódó kalandfilm a szakértők szerint vagy 175 millióval fogja befejezni USA-beli mozis pályafutását. Ez igazi apák napi ajándék lesz a film producerének, a főszereplő srác édesapjának, Will Smith-nek. A fiú ezzel túl fogja szárnyalni apja jó néhány sikerét: Will Smith több emlékezetes, toplistás filmje, például az Én, a robot és mindkét – azóta örökzölddé vált – Bad Boys-film is kisebb bevételt gyűjtött.

Will Smith, a nyilatkozatai szerint nagyon boldog: a fia sikere az ő sikere is – és nemsokára együtt utaznak újra Hongkongba, hogy Jaden ismét kung-fu leckéket vegyen. A cél valószínűleg már a második rész.

 

Zöld darázs színre lép

Hosszú várakozás után végre megérkezett a Zöld darázs (The Green Hornet, hazai bemutató: jövő január) első előzetese: a különleges fantáziájáról ismert Michel Gondry rendező és sztárja, Seth Rogen közös alkotása, amely azok számára is bemutatja a szokatlan szuperhőst, akik esetleg eddig nem ismerték. Az alkotók azt ígérik, a film számtalan meglepetést tartogat. De az először nyilvánosságra került képsorok legnagyobb meglepetése a főszereplő, Seth Rogen maga. Az eddig szinte kizárólag vígjátéki szerepeiről ismert színész alaposan lefogyott és valamennyire megizmosodott a szerep kedvéért.

– Azért még nem lettem Batman – nyilatkozta a színész. – A film úgyis arról szól, hogy van egy felelőtlen pacák, aki hirtelen megörököl egy elképesztő méretű vállalatbirodalmat, és rájön, hogy a sok pénzével megpróbálhat valami hasznosat csinálni. Ezért aztán átképzi magát szuperhőssé. Azért vállaltam a szerepet, mert úgy gondoltam, ez nagyjából nekem való. Nem paródiát, nem vígjátékot, hanem igazi akciófilmet csináltunk, de azért a pasas, akit játszom, nem úgy kezdte, hogy bűnözőkre vadászott. Egy kis pocak még épp belefér a karakterbe…

 

IC Press

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…