2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Mesés lányok másképp

Marissa Meyer a Scarletben összegyúrja kedvenc gyermekkori meséinket, a Piroska és a farkast és a Hamupipőkét a fantasy és sci-fi műfajával, hogy egy igazán különleges regénnyel ajándékozzon meg bennünket. A Scarlet – Piroska és az Ordas Rend katonái, a Holdbéli krónikák-sorozat második kötete, egyben a Cinder folytatása; bizonyára minden Cindert olvasó már nagyon várta a folytatást, hiszen az előző kötet egy kínzó függővéggel zárul.

A regényben Scarlet eltűnt nagymamájának keresésére indul; időközben találkozik a titokzatos Farkassal, aki segít neki a keresésben –vajon megbízhat Farkasban? Eközben Cinder kiszabadul börtönéből, így hajtóvadászat indul a felderítésére, mely további izgalomra ad okot. Akinek mindez nem elég, és romantika után is áhítozik, az sem marad csüggedten, hiszen Farkas és Scarlet között kibontakozik egy szerelmi szál, mindemellett pedig izgalmas titkokra derül fény a cselekmény alakulása során.

Szerencsére a Holdbéli krónikák nem egy olyan sorozat, ahol az első kötet után ellaposodik a történet. A Scarlet talán még színesebbé teszi a sorozatot, mint az első rész. A cselekmény több szálon fut, így az olvasó figyelmének esélye sincs lankadni. Meyer mesteri módon szövi az ismert meséket fantasyjába, ezzel egy teljesen új történetet létrehozva.

A fantáziadús regényben a szereplők karakterfejlődése említésre méltó, csakúgy, mint a pörgős akciójelenetek, melyek letehetetlenné teszik a regényt. Meyer erőssége továbbá, hogy regényében újra és újra képes meglepni az olvasóját. Aki azt gondolja, hogy a történet hasonlóan alakul a mesékből ismerthez téved; Meyer elképesztő kreativitással dolgozza át a meséket és használja a mindenki számára ismert szereplőket egy teljesen új történetben. Scarlet nem az ártatlan Piroska, hanem egy igazi vagány csaj a történetben, aki fegyverrel az oldalán jár-kel és makacssága megállíthatatlanná teszi nagymamája megtalálásában.

Meyer szórakoztató történetmesélése gördülékennyé teszi a regényt, sokoldalú karakterei pedig kétségkívül lekötik majd az olvasót. Szerencsére Cinder és Scarlet története a könyv végén sem ér teljes véget, hiszen további regények jelentek meg angolul a sorozat részeként, így az olvasóknak nincs más dolguk, mint várni, hogy minél hamarabb elkészüljön a magyar fordítás. Az első két rész alapján a Holdbéli krónikák-sorozat érd

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek