2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Megoldásra váró rejtélyek

Az angolok egyik kedvenc írója, Lesley Pearse ismét egy izgalmas történettel lepte meg felnőtt olvasóit a Titkok utcája című regény személyében.

Lebilincselő szereplők, szerelem, hazugságok, barátság, bonyodalmak, gyilkosság, rejtélyek és London – Pearse tudja, hogy milyen recept szükséges egy kiváló thrillerhez. A szerző világszinten több mint hétmillió eladott regénnyel büszkélkedhet, ami nem meglepő, hiszen emlékezetes karakterei és lebilincselő történetei révén képes rendkívül könnyen belopni magát az olvasók szívébe.

A regényben az olvasók megismerhetik a huszonkét éves Fifit, aki beleszeret az egyszerű háttérrel rendelkező, kétkezi munkát végző Danbe, és annak ellenére, hogy szülei nem adják áldásukat a románcra, a fiatalok csupán néhány hónapos ismertség után házasságot kötnek. Az ifjú pár Londoba költözik, és csekély fizetésükből eleinte csak egy szegényes albérletre futja a város egyik rosszhírű negyedében. A Dale Street meglehetősen sok különös lakó gyűjtőhelye, ám mindnyájuk közül Muckle-ék a legfurcsábbak. Fifi álmában sem gondolta volna, hogy egy ilyen hátborzongató család közelébe költöznek…

A Titkok utcája hű marad címéhez, hiszen számos megoldásra váró rejtélyt tartogat. A titkokra fokozatosan derül fény, így az olvasók már kellően izgatottakká válnak, amikor végre lehull a lepel a rejtélyekről, ám Pearse gondoskodik róla, hogy néhány titok megfejtését teljesen az olvasó fantáziájára bízza. A fordulatos cselekmény könnyen rabul ejtheti az olvasókat, ahogy a történet egyre intenzívebbé és sötétebbé válik.

Pearse szerethető és életszerű szereplőkkel gazdagította regényét, és ez nem csupán a főszereplőkre igaz. Megismerhetjük a Dale Street néhány lakóját, kiket jobban, kiket felszínesebben, de mindenképpen érdekes szereplőkkel találkozhatunk. A titokzatos Muckle családot részletesebben is megismerhetjük, csak úgy mint Fifi, aki rendesen bele is csöppen a bonyodalmak kellős közepébe.

A Titkok utcájában Pearse a végletekig fokozza az olvasókban a feszültséget, majd egy elképesztő csavarral zárja regényét. A thriller tökéletes képet fest a 60-as évek Londonjáról, így számos érdekességgel gazdagodhatnak az ez iránt érdeklődők. Pearsenek számos regénye jelent már meg magyar nyelven, így mindazok, akik eddig nem ismerték e tehetséges szerzőt, biztosan találnak még jó néhány nekik tetsző Pearse-regényt a hazai repertoárban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek