2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Krimirajongók csemegéje

Napjaink legsikeresebb német krimiírója, Charlotte Link az ismert író és újságíró, Almuth Link lánya. Csak hazájában több mint 24 millióra rúg az eladott regényei száma; nem meglepő, hogy írásait számos nyelvre fordították már le.

Az évtizedek óta írással foglalkozó és mostanra díjnyertes Link több regényét sorozatként adaptálták Németországban. A szerzőnek már több regénye jelent meg magyarul is, köztük a A nővérek háza, A bűn visszhangja és Az utolsó nyom, így Link neve bizonyára már számos krimirajongó számára ismerősen cseng. Link legújabb magyarul is megjelenő regénye a Hazug múlt című krimi, melyben az olvasók együtt eredhetnek a sötét titkok nyomába a főhősnővel, Kate-tel, egy lendületes nyomozás keretében.

A cselekmény szerint az Angliában élő Richard Linville nyugdíjas rendőr főfelügyelőt váratlanul meggyilkolják. A kisvárosban mindenki értetlenül áll a történtek előtt, így a felügyelő lánya, Kate is. Vajon kinek lehetett indítéka a gyilkosságra? Kate magánéleti kudarcait tovább tetőzte apja váratlan elvesztése. A nő nem elégszik meg a rendőrség munkájával, ezért úgy dönt, hogy megpróbál ő maga utánajárni a történteknek. Kate több holttestre bukkan, és egyre több olyan titkokról rántja le a leplet, amelyre álmában se gondolt volna…

Link több száz oldalon keresztül kalauzolja el olvasóit regénye izgalmas világába, akik együtt döbbennek rá Kate-tel, hogy a nő apja nem teljesen az volt, akinek mondta magát. Sorra derülnek ki a megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb titkok. Kate életében édesapja volt az egyetlen, akit igazán szeretett, ezért nem csoda, érzékenyen érinti az elvesztése. A szerző egy percre sem hagyja az olvasó figyelmét lankadni; mindig előkerül egy érdekes bűnjel, egy újabb nyom, felvetődik egy újabb kérdés…

Link nem finomkodik a gyilkosságok leírásával, hiszen meglepő részletességgel ábrázolja azokat. A Hazug múlt egy pörgős cselekményű krimi, melynek sikerül sokáig kétségek között tartani az olvasókat. A könyv karakterei rendkívül életszerűek, így az olvasók könnyen együtt érezhetnek a főszereplővel. Link regénye meglehetősen olvasmányos, kellemes stílusban íródott, így kiváló társa lehet a kikapcsolódni vágyóknak. A regény könnyen leveheti lábáról az olvasóját, aki sok esetben képtelen lesz letenni azt; minden fejezet végén van egy cliffhanger, így garantáltan nehéz lesz abbahagyni az olvasást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek