2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Könyvajánló: Cégalapítás fiatalon

 Mit csinálj, ha édesanyád, vagy egy barát le akar beszélni a vállalkozásról? Egyáltalán ki alkalmas vállalkozónak? Miben van a nagy biznisz? És honnan lesz kezdőtőke? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol Berger Gábor Cégalapítás Fiatalon című új könyve.

Két sokkoló szám: a magyar felsőoktatásban tanulók mindössze 14%-a szeretne vállalkozni a jövőben. Ez nagyon kevés. A magyar vállalkozások mintegy 60%-a tönkremegy az első öt évben. Ez nagyon sok. Eközben nagy szüksége lenne fiatal vállalkozók alapította sikeres cégekre.

Ezért íródott Berger Gábor középiskolás és egyetemista korosztálynak szóló könyve. A „Cégalapítás Fiatalon” a lehető legegyszerűbben mutatja be az induláskor legfontosabb vállalkozási ismereteket a termék kitalálásától a munkatársak felvételén és adózáson át a vevőszerzésig.

A szerző maga is fiatal vállalkozó. Kezdő cégekre specializálódott könyvelőirodát üzemeltet tíz éve, így mindent tud az induló vállalkozásokról. Így ír erről:

„Egy vállalkozás sikeres működtetéséhez legfőképp józan paraszti észre van szükség. Nem kell túlbonyolítani: 1. embereket győzöl meg arról, hogy rendszeresen vásárolják meg a termékedet olyan áron, amiből meg tudsz élni. 2. embereket győzöl meg arról, határidőre, a megfelelő minőségben előállítsák ezeket a termékeket. Majd ezt a két lépést ismételgeted.”

A könyv külön kitér arra, mit jelent a siker és mi a titka. A szerző szerint, „Aki jól érzi magát a bőrében, élvezi, hogy vezeti a cégét, vállalkozását, az a sikeres vállalkozó”. És hogy mi a titkok? Erre egy kutatásból kapunk, melyben sikeres vállalkozók mondták el véleményüket.

A könyv azoknak a fiataloknak lesz hasznos, akik fontolgatják a vállalkozás indítását. Betekintést kaphatnak egy vállalkozó gyakorlati feladataiba, miközben inspirációt és segítséget szerezhetnek az első lépések megtételéhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek