2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

Könyvajánló: Cégalapítás fiatalon

 Mit csinálj, ha édesanyád, vagy egy barát le akar beszélni a vállalkozásról? Egyáltalán ki alkalmas vállalkozónak? Miben van a nagy biznisz? És honnan lesz kezdőtőke? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol Berger Gábor Cégalapítás Fiatalon című új könyve.

Két sokkoló szám: a magyar felsőoktatásban tanulók mindössze 14%-a szeretne vállalkozni a jövőben. Ez nagyon kevés. A magyar vállalkozások mintegy 60%-a tönkremegy az első öt évben. Ez nagyon sok. Eközben nagy szüksége lenne fiatal vállalkozók alapította sikeres cégekre.

Ezért íródott Berger Gábor középiskolás és egyetemista korosztálynak szóló könyve. A „Cégalapítás Fiatalon” a lehető legegyszerűbben mutatja be az induláskor legfontosabb vállalkozási ismereteket a termék kitalálásától a munkatársak felvételén és adózáson át a vevőszerzésig.

A szerző maga is fiatal vállalkozó. Kezdő cégekre specializálódott könyvelőirodát üzemeltet tíz éve, így mindent tud az induló vállalkozásokról. Így ír erről:

„Egy vállalkozás sikeres működtetéséhez legfőképp józan paraszti észre van szükség. Nem kell túlbonyolítani: 1. embereket győzöl meg arról, hogy rendszeresen vásárolják meg a termékedet olyan áron, amiből meg tudsz élni. 2. embereket győzöl meg arról, határidőre, a megfelelő minőségben előállítsák ezeket a termékeket. Majd ezt a két lépést ismételgeted.”

A könyv külön kitér arra, mit jelent a siker és mi a titka. A szerző szerint, „Aki jól érzi magát a bőrében, élvezi, hogy vezeti a cégét, vállalkozását, az a sikeres vállalkozó”. És hogy mi a titkok? Erre egy kutatásból kapunk, melyben sikeres vállalkozók mondták el véleményüket.

A könyv azoknak a fiataloknak lesz hasznos, akik fontolgatják a vállalkozás indítását. Betekintést kaphatnak egy vállalkozó gyakorlati feladataiba, miközben inspirációt és segítséget szerezhetnek az első lépések megtételéhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum