2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Kim Stone újra nyomoz

Angela Marsons Ördögi játszmák című regénye egy lendületes krimi, mely a Kim Stone sorozat második része, az Elfojtott sikoly folytatása. Az Elfojtott sikoly volt Marsons debütáló regénye, és rendkívül kedvező fogadtatásban részesült.

A szerző huszonöt évnyi elutasítás után néhány évvel ezelőtt végre talált kiadót magának. Az Ördögi játszmák című regényében az olvasók egy izgalmas nyomozás részleteiben merülhetnek el, melynek során Kim Stone ismét felveszi a kesztyűt a bűnözők ellen, éppúgy mint az első kötetben.

Alexandra Thorne pszichiáter nem csupán munkájában sikeres; a nő álom-életet él; egzisztenciával rendelkezik, független, vonzó, egyszóval mindene megvan, amire vágyott. Egy nap azonban az egyik páciense gyilkosságot követ el, megbosszulva egy korábbi traumát; nem sokkal később egy másik betege kis híján agyonver egy férfit, akinek annyi bűne volt, hogy csak óvatosan megpróbálta felébreszteni őt. Egyre több erőszakos cselekedet veszi körbe a pszichiáternőt. A rendőrség figyelmét is felkeltik az esetek, így nyomozás indul. Kim Stone felügyelőhöz kerül az ügy, akinek saját fiatalkori traumáival is szembe kell néznie, ha végére akar járni a furcsa eseteknek.

A regény cselekménye több szálon fut, és meglehetősen összetett. Nem meglepő, hogy rendkívül nehéz letenni a könyvet; Marsons képes folyamatosan fenntartani az olvasó érdeklődést, és növelni a feszültséget. Érdemes kiemelni a sorozat főhősnőjét, Kimet, aki egy nagyon karakán, belevaló és határozott karakter, akit könnyű megszeretni. Marsons napjaink aktuális témáit boncolgatja; az erőszakos cselekedetek sajnos körbe vesznek minket, így a történet egyszerre hiteles és megrázó.

Minden fejezetben egy-egy újabb sötét titkok kerül felszínre; az olvasók nyomon követhetik Kim és Thorne macska-egér játékát, valamint fokozatosan egyre jobban megismerhetik a pszichiáter karakterét, miközben Kimről is újdonságokat tudhatnak meg. Míg az első kötetben inkább Kimet mint nyomozót ismerhettük meg, ebben a könyvben az emberi oldaláról tudhatunk meg többet. Az Ördögi játszmák szórakoztatóságát növeli, hogy Marsons humorral fűszerezi regényét. Annak ellenére fogja az olvasó végigizgulni a nyomozás minden percét, hogy már elég korán tisztába kerül a gyilkos kilétével.

Az Ördögi játszmákat bátran vegyék kezükbe a krimirajongók. Mindazok számára pedig, akiknek eddig ismeretlen volt e műfaj, Marsons regényei jó kiindulópontot jelenthetnek ahhoz, hogy szívükbe zárják a krimi műfaját. A szerző az Ördögi játszmákat függővéggel fejezi be, gondoskodva arról, hogy a sorozat rajongói alig várják majd, hogy kezükbe vehessék a folytatást. Marsons nyolc Kim Stone regényre írt alá szerződést, így a rajongók további regények érkezését várhatják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek