2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Kalandok mai nőknek – találkozás Mörk Leonórával

Mörk Leonóra író, újságíró, számos népszerű kalandos regény szerzője várja találkozóra a közönséget december 2-án, pénteken délután 4 órától a miskolci József Attila Könyvtárban.

A száz évvel ezelőtti múltba vezeti a hősnőt korunk egyik igen népszerű alternatív pszichológiai terápiája, a családállítás, így lép be az életébe a fordulatos nyomozás és a szenvedélyes szerelem. Egy újságírónő üldözőbe vesz egy hírességet az interjú kedvéért, és egyre bonyolultabbá válik ez a kaland. Egy fiatal grafikuslány váratlan küldeményt kap, ami nemcsak a 18. századi útinapló különleges személyiségű szerzőjéhez, de fontos kérdésekhez – és talán a válaszokhoz is elvezeti. Mindegyik történet egy olyan könyv vázlata, aminek nemcsak főhőse modern nő, de szerzője is: Mörk Leonóra újságíró.
Egy kritikusa szerint „a Mörk-könyvek olyanok, mint a jó pezsgő. Könnyűek, mégis a fejünkbe szállnak, és jó pár napig nem is tudjuk kiejteni őket az emlékezetünkből”. Romantika és kaland rózsaszín hab és egzotikus sablonok nélkül, humorral, sőt némi iróniával megfogalmazva. Mörk Leonóra jól ismeri azt a világot, amiről ír – legyen szó a reklámgrafikáról vagy Németországról –, de nem akarja egy pillanatra sem elhitetni, hogy teljes mélységében ismerni a női lelket. Ezért lesznek hősnői azonnal ismerősök számunka. És most a szerző is azzá válhat, hiszen személyesen találkozhatunk, beszélgethetünk vele a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár József Attila Könyvtárában.

Fotó:Falus Kriszta

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum